Horor u Austriji: Preminuli leže u bolničkim hodnicima jer nema mjesta na odjelima

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2021. u 12:59
Ilustracija: Pixsell

Osoblje je na kraju snaga.

“Korona tragedija u zemlji: U Salzburgu moraju liječnici kod trijaže odlučiti o životu i smrti, u Gornjoj Austriji Covid preminuli pacijenti leže na bolničkom hodniku jer nema mjesta na patologiji”, izvještava u srijedu austrijski dnevni list Heute.

Vijest od koje se ne samo Austrijancima nego svima koji ju pročitaju od jeze diže kosa na glavi. List piše kako još uvijek neki ne žele shvatiti koliko je stvarno dramatična korona situacija u Austriji, te da je liječničko osoblje, posebice u jedinicama intenzivne njege “na kraju krajeva” diljem ove alpske zemlje. “U Salzburgu moraju ubuduće liječnici trijažom odlučivati, koga će zbrinuti i liječiti, a koga ne – dakle tko možda smije dalje živjeti, a tko vjerojatno mora umrijeti, prenosi Večernji list.

K tome i nove zastrašujuće vijesti iz Gornje Austrije: Tamo umire toliko mnogo korona pacijenata, da ih na patologiji ne mogu sve smjestiti”, navodi Heute i u nastavku pozivajući se na domaću novinsku agenciju APA prenosi izjavu njegovateljice Monike iz jedne iz pokrajinskih bolnica, koja je tražila da ostane anonimna, te joj je APA u tekstu promijenila ime: “Samo u noći na ponedjeljak toliko je mnogo pacijenata umrlo, da se je došlo na limit.

Tijela preminulih su morala zbog preopterećenosti biti ostavljena na hodniku. Osoblje je na kraju snaga. Nitko si vani ne može uopće zamisliti, što sve to znači”. “Korona umrle staviš gole u hermetički zatvorenu plastičnu vreću, povučeš zatvaraš, i to je to”, ispričala je s zgražanjem Monika dodavši: “U našem je poslu bilo tako da se je preminulog tako uredilo da su se njegovi najbliži još mogli od njega dostojno oprostiti. To je kod korone nemoguće zbog visoke rizičnosti od zaraze od tijela preminulih”.

Monika je također rekla kako se u bolnici zatvara sve više drugih odjela i osoblje se najhitnije što je moguće šalje na korona Odjele, gdje je za njima potreba, pa čak i njegovateljice.

Komentirajte prvi

New Report

Close