Evo tko i gdje od danas može kupiti gorivo po povlaštenoj cijeni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. svibanj 2022. u 08:26
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako bi spriječili zloupotrebe, samo će automobili s mađarskim registracijama moći kupovati gorivo po 480 forinti za litru.

Samo će Mađari od petka moći kupovati gorivo po povlaštenoj cijeni, a automobili sa stranim tablicama po tržišnoj cijeni, rekao je u četvrtak predstojnik ureda mađarskog premijera Viktora Orbana.

S obzirom da je cijena goriva u Mađarskoj najniža u Europi, uz granicu je procvjetao “benzinski turizam”, pa nam prijeti nestašica, rekao je Gergely Gulyas.

“Strani kupci iskorištavaju činjenicu da je Mađarska u stanju održati cijenu goriva na 480 forinti (oko 9,20 kn) a po Europi je 700-900 forinti (13,50 do 17,40 kuna)”, izjavio je on na konferenciji za novinare.

Kako bi spriječili te zloupotrebe, samo će automobili s mađarskim registracijama moći kupovati gorivo po 480 forinti za litru.

Ostali će plaćati tržišnu cijenu, dodao je Gulyas.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Protivno EU regulativi?  U Mađarskoj je gorivo 9,20 kn, a u Hrvatskoj skoro 14 kn i i najavljuju povećanje od od 90 lipa idući tjedan.

Mađarski premijer vodi računa od mađarskim nacionalnim interesima, a hrvatski prmeijer vodi računa o briselskim i washingtonskim interesima.

Nadam se da ćemo i mi jednog dana imati premijera koji brine o svojoj državi, a ne o svojoj budućoj karijeri.

trebalo bi uvesti zakon kojim bi se reguliralo clickbait članke ovakvog tipa

To je protivno EU regulativi. Po tom principu bi se i cestarine na autocestama mogle naplaćivati u ovisnosti o tablici na autu, a znamo da ne može.

New Report

Close