Europski gigant ukida čak 2.600 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2024. u 10:52
Foto: Pixabay

Najveći europski proizvođač softvera želi se u budućnosti više oslanjati na umjetnu inteligenciju, i opsežno restrukturirati poslovanje. Sada postoje naznake koliko bi Njemačka mogla biti pogođena.

Prema novinskom izvješću, proizvođač softvera SAP, sa sjedištem u jugozapadnoj Njemačkoj, trebao bi ukinuti 2.600 radnih mjesta u Njemačkoj u sklopu najavljenog velikog restrukturiranja, piše Fenix.

Glasnogovornik grupe u subotu nije komentirao konkretnu brojku koja je proizašla iz izvješća poslovnih novina “Handelsblatt”.

Do sada se govorilo samo o ukupno 8.000 radnih mjesta pogođenih restrukturiranjem, javlja Njemačka tiskovna agencija (dpa).

“SAP je u siječnju pokrenuo program restrukturiranja cijele kompanije kako bi se usredotočio na strateška područja rasta kao što je Business AI”, rekao je glasnogovornik.

AI je kratica za umjetnu inteligenciju. “Ovim restrukturiranjem obuhvaćeno je 8.000 radnih mjesta. Prema pogođenim zaposlenicima odnosimo se s najvećom pažnjom i empatijom tako što im, između ostalog, nudimo interne alternative zaposlenja ili volonterske programe.”

Postoji bliska suradnja sa socijalnim partnerima u pojedinim regijama. Većina pogođenih zaposlenika stoga će biti obaviještena u sljedećih nekoliko tjedana.

Komentirajte prvi

New Report

Close