Epidemiolozi poslali apel Nijemcima: “Nemojte stvari činiti još gorima”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. prosinac 2020. u 12:47
Foto: Reuters

Zacrtani cilj politike je incidenciju spustiti ispod vrijednosti od 50.

Središnji državni epidemiološki institut Robert Koch apelirao je u utorak na njemačke građane da ne putuju tijekom božićnih praznika i da maksimalno smanje osobne kontakte zbog još uvijek visokog broja novozaraženih koronavirusom.

„Nemojte putovati i provedite praznike u najužem krugu osoba i po mogućnosti imajte kontakt uvijek s istim ljudima“, rekao je direktor Instituta Robert Koch Lothar Wieler na konferenciji za tisak u Berlinu.

„Najozbiljnije Vas molim da dane između Božića i Nove godine provedete u najužem krugu obitelji“, dodao je Wieler.

On je objasnio da se trenutno epidemiološka situacija dalje pogoršava.

„Strahujemo da bi se situacija preko praznika mogla dodatno pogoršati. Zato nemojte stvari činiti još gorima“, rekao je Wiehler koji je naglasio kako su pred Njemačkom „teški tjedni“.

„Vjerojatno će potrajati tjednima prije nego broj zaraženih počne opadati“, rekao je Wieler

Direktor Instituta Robert Koch rekao je kako je vjerojatnost da je novi soj virusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji već stigao i do Njemačke „vrlo, vrlo velika“.

On je istodobno izrazio uvjerenost da cjepivo djeluje i na ovaj novi soj virusa.

„Svi podaci kojima trenutno raspolažemo govore u prilog očekivanju da djelovanje cjepiva nije ograničeno na jedan soj virusa“, rekao je Wieler.

U Njemačkoj je u utorak zabilježeno 19.528 novozaraženih što je za petstotinjak više nego u utorak prošlog tjedna. Sedmodnevna incidencija za područje Njemačke iznosi 197,6 što je najviša vrijednost od izbijanja pandemije.

Zacrtani cilj politike je incidenciju spustiti ispod vrijednosti od 50.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close