Dramatično u Njemačkoj: Potrebna je karantena za necijepljene?

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2021. u 12:40
Foto: Pixabay

Trenutno su uglavnom necijepljene osobe te koje se moraju liječiti zbog teškog oblika bolesti u klinikama.

Njemačka je objavila rekordno visok broj sedmodnevne incidencije od 201.1 potvrđen slučaj koronavirusa na 100.000 stanovnika, priopćio je Institut Robert Koch (RKI) u ponedjeljak ujutro.

To je najviša brojka za sedmodnevnu incidenciju od početka pandemije Covida-19. Brojka u ponedjeljak je povećanje sa 154.5 u četvrtak i 130.2 tjedan prije. Prijašnji rekordni broj sedmodnevne incidencije od 197.6 objavljen je 22. prosinca 2020. na vrhuncu drugog vala pandemije.

Situacija je pogotovo dramatična na istoku zemlje u pokrajini Saskoj gdje je incidencija dvostruko veća nego u ostatku zemlje.

Stručnjaci kažu kako treba uzeti u obzir da je za razliku od godinu prije mnogo ljudi u Njemačkoj sada cijepljeno i rekli su da je incidencija pogotovo visoka među vrlo starim ljudima koji su u visokom riziku od Covida-19.

S obzirom na sve veći broj novozaraženih, sve su glasniji zahtjevi za pooštravanje korona-mjera. Predsjednik njemačke Liječničke komore Klaus Reinhardt izjasnio se za značajno proširenje primjene tzv. 2G pravila, piše Deutsche Welle.

U cijeloj zemlji, kako je istakao, samo cijepljenima i onima koji su preboljeli koronu treba dozvoliti posjete restoranima, javnim događajima ili kinima. Ukoliko je neophodno, potrebne su mjere uvođenja karantene za necijepljene osobe: “Kada je u pitanju osiguranje stacionarne njege, smatram da je to opravdano. Uostalom, trenutno su uglavnom necijepljene osobe te koje se moraju liječiti zbog teškog oblika bolesti u klinikama”, istakao je još Reinhardt.

Komentari (1)
Pogledajte sve

sad bi mi trebali upozirit nase gradane da ne putuju u njemacku i obavezni jsrantena za sve koji dolaze iz njemacke

New Report

Close