Dobio račun za struju povećan za čak 1400 posto. Prešao na drugog opskrbljivača pa sad plaća ‘samo’ 700 posto više

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2022. u 09:33
Foto: pixabay

Potražio je novog opskrbljivača jer mu za nekoliko dana ističe prethodno sklopljeni ugovor za skupu “zelenu struju”.

Jedan Austrijanac dobio je račun za struju povećan s dosadašnjih 37 eura mjesečno na 521 euro. Prije godinu dana odlučio se za opskrbljivača struje koji se je specijalizirao za zelenu energiju iz Austrije.

To tada nije bila najpovoljnija tarifa, ali bilo mu je važno poduprijeti domaće gospodarstvo i istovremeno štiti i okoliš.

“I sada bih umjesto 37 trebao platiti 521 euro mjesečno. Pa to je porast od 1408 posto”, rekao je 35-godišji muškarac iz okruga Freistadt u saveznoj pokrajini Gornjoj Austriji za austrijski dnevni list Heute, prenosi Večernji list.

Potražio je novog opskrbljivača jer mu za nekoliko dana ističe prethodno sklopljeni ugovor za skupu “zelenu struju”. Novi opskrbljivač, kako piše Heute, ponudio je Alexu samo 700 postotni porast njegova mjesečnog računa za struju u odnosu na 1408 posto zelenog ponuđača.

Dakle 250 eura mjesečno, što je više nego upola jeftinije od dosadašnje eko-struje. Ali, još uvijek strašno mnogo. Kako navodi austrijski list, on je samo jedan od mnogih Austrijanaca koji muku muči kako izaći na kraj ne samo s učestalim nego i sve većim poskupljenjima. Posebice energenata i hrane.

Isti izvor podsjeća na slučaj zdvojnog Austrijanca o kojem je list pisao prije nekoliko dana, a koji je rekao da mu je mjesečni račun za struju i plin veći od iznosa stanarine koju plaća svaki mjesec. I ako se ovako nastavi, da će raditi uskoro samo za pokriće režijskih troškova. A gdje su još mjesečni troškovi hrane i ostalih nužnih životnih potrepština – sve je više zabrinutih Austrijanaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close