Cijena ovog proizvoda u Njemačkoj bit će viša za čak jedan euro

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2022. u 08:31
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potrošači u Njemačkoj uskoro će morati dublje posegnuti u džep i za mineralnu vodu.

“Računam da će cijena pakiranja mineralne vode uskoro porasti za jedan euro”, rekao je predsjednik Udruge njemačkih mineralnih izvora (VDM) Karl Tack. A ni takvo povećanje nije dovoljno za pokrivanje povećanih troškova.

Trenutačna eksplozija cijena električne energije i plina izuzetno je težak teret za proizvođače mineralne vode, rekao je Tack. Osim toga, važni materijali poput stakla, PET-a ili aluminija drastično su poskupjeli. “Sve u svemu, povećanje troškova u nekim tvrtkama je oko tri do četiri puta veće od dobiti ostvarene prošle godine”, rekao je.

Tvrtke stoga ne bi imale izbora nego prenijeti dio troškova na trgovce i potrošače. No, pregovori o cijeni s trgovcima još su u tijeku. A oni nisu laki, piše N1.

Pad kupovne moći ljudi odavno je primjetan pri kupnji mineralne vode, rekao je Tack. “Kako bi uštedjeli, potrošači se sve više okreću akcijskim ponudama ili prelaze na jeftiniju mineralnu vodu. To trenutno najviše pogađa ponuđače u srednjem cjenovnom segmentu.” Potražnja za mineralnom vodom i dalje je velika. Čak je šest do sedam posto iznad prošlogodišnje razine.

Komentirajte prvi

New Report

Close