Bračni par kupio vikendicu pa im se životni san pretvorio u noćnu moru: Stigao im je račun za vodu…

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2021. u 12:15
Foto: Unsplash

Porezni savjetnik bračnog para uložio je prigovor na tu fakturu – naplata je bila “nerazumna”, odnosno nesrazmjerna.

Jedan bračni par je dobio račun za vodu od preko 25.000 eura za vikendicu u blizini mjesta Retz u Donjoj Austriji, javlja ORF “Bürgeranwalt”.

Sigrid i Gerhard Eberstaller ostvarili su životni san u mirovini. Naime, umirovljeni par iz Beča kupio je vikendicu u blizini Retza.

Za stariji bračni par njihov životni san se brzo pretvorio u noćnu moru. Vikendica je 2017. godine zbog bolesti supružnika bila prazna nekoliko mjeseci, objavio je u subotu program ORF-a “Bürgeranwalt”, a prenosi Fenix magazin.

Tada je pukla vodovodna cijev dok je vikendica bila prazna a to je dovelo do računa za vodu od preko 25.000 eura. Porezni savjetnik bračnog para uložio je prigovor na tu fakturu – naplata je bila “nerazumna”, odnosno nesrazmjerna.

Kada je nakon višemjesečnih pregovora s općinom starom bračnom paru stigao prijedlog da se račun umanji za 5.000 eura, umirovljenici su to odbili. “Smatram ovo ponašanje jako lošim”, rekao je Gerhard Eberstaller u emisiji ORF-a.

Par je otišao na sud. No , na sudu su imali djelomičan uspjeh. Sud je račun umanjio za 16.000 eura od ukupno 25.000 eura. No, još im ostaje 9.000 eura za platiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close