Austrija se suočava s drugim valom korone, Kurz se izjasnio oko moguće karantene

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2020. u 11:06
20.11.2019., Zagreb - Prvi dan dvodnevnog 24. izbornog kongresa Europske pucke stranke (EPP) u zagrebackoj Areni. Vise od 2000 sudionika iz 40 zemalja tijekom kongresa izabrat ce novo vodstvo Europske pucke stranke. Sebastian Kurz. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kancelar ne isključuje i uvođenje dodatnih mjera, ali se nada da neće morati uvesti karantenu.

Austrija se suočava s “drugim valom” zaraze novim koronavirusom, izjavio je u nedjelju kancelar Sebastian Kurz nakon što broj novozaraženih u toj zemlji ne prestaje rasti.

Od petka do subote, ta zemlja od devet milijuna stanovnika je zabilježila 870 novih slučajeva, od čega ih je više od polovice u Beču. U Austriji je od izbijanja pandemije oboljelo 33.000 ljudi, a 750 je umrlo.

“Na početku smo drugog vala”, priopćio je Kurz i upozorio da bi u zemlji uskoro moglo biti i više od 1000 novozaraženih dnevno. Također je pozvao stanovništvo da strogo poštuje epidemiološke mjere i da ljudi svedu kontakte na minimum.

U petak je austrijska vlada najavila strože mjere, uključujući i nošenje maski na svim javnim okupljanjima.

Od ponedjeljka će maske, koje su već bile obavezne u supermarketima i prijevozu, biti obvezne u svim trgovinama i javnim zgradama.

Kancelar ne isključuje i uvođenje dodatnih mjera, ali se nada da neće morati uvesti karantenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close