Ako žele u trgovinu moraju ispuniti formular, pa čak i čekati svoj termin

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2021. u 09:25
Foto: Poslovni.hr

Nijemci već su navikli i revno ispunjavaju sve zahtjeve Vlade Angele Merkel i njihovih trgovina.

Njemačka je jasno propisala koji su ‘znakovi za uzbunu’. Kada je 50 oboljenih na 1000 stanovnika u sedam dana, to se smatra najboljom epidemiološkom situacijom i mjere su najblaže, a trgovine rade gotovo pa normalno. U slučaju da je od 50 do 100 oboljelih na 1000 stanovnika u sedam dana trgovine su otvorene, ali funkcioniraju po principu ‘click&meet’.

To konkretno znači da svaki posjet primjerice Ikei ili Bauhausu treba najaviti, odnosno treba se predbilježiti na njihovim web stranicama, ostaviti sve relevantne podatke o sebi i čekati termin za posjet trgovini, piše Lider.

A termini se kreću od pola sata za, primjerice, prehrambene trgovine, do sat vremena ili 90 minuta za veće trgovine poput navedenih. Nakon ispunjavanja ankete i preuzimanja kalendara, dobiva se QR kod koji se očitava na ulazu u trgovinu.

Nijemci već su navikli i revno ispunjavaju sve zahtjeve Vlade Angele Merkel i njihovih trgovina. U slučaju da brojke rastu, pa dosegnu od 100 do 200 oboljelih svaki posjet najubičajenijim trgovinama kao što su Ikea i Bauhaus treba se najaviti na webu, a na ulazu treba pokazati čak i negativan test. Ako je i gore od tog, ako je incidencija zaraženosti u sedam dana na tisuću ljudi preko 200, trgovine se zatvaraju, a jedino se mogu pokupiti online narudžbe.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa vi niste normalni

New Report

Close