Županjski Akord dobio od EU 200.000 eura za nove tehnologije

Autor: Agencija VLM , 06. kolovoz 2013. u 09:44
Mario Špoljar (Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL)

Projekt pod nazivom “New technologies for greater competitiveness” Akord je prijavio uz tehničku pomoć Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

Županjska tvrtka Akord d.o.o. koja izrađuje pokućstvo i ALU galanteriju za kućanstva i posluje u Njemačkoj, Austriji, BiH, Srbiji, jedna je od 49 malih i srednjih tvrtki čiji je projekt izabran među tisuću prijavljenih i kojoj su dopredsjednik vlade Branko Grčić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predali ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Eu koji potiču jačanje konkurentnosti.

Projekt pod nazivom "New technologies for greater competitiveness" Akord je prijavio uz tehničku pomoć Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

– Dobili smo nešto manje od 200 tisuća eura i novac ćemo uložiti u gradnju toplane u našem krugu koja će kao energent koristiti otpatke iz naše proizvodnje, a uključili smo se i u klaster u poduzetničkoj zoni i Gradištu pa smo dogovorili preuzimanje otpada i drugih proizvođača. Na taj način ćemo neškodljivo zbrinuti otpad i iskotistiti ga za pogon toplane, a višak toplinske enrgije ustupiti ćemo ustanovama koje su nam blizu. Projekt je usmjeren na povećanje konkurentnosti tvrtke Akord d.o.o. kroz uvođenje novih okolišno prihvatljivih i energetski učinkovitijih tehnologija, a predmet projekta je uvođenje novih tehnologija koje doprinose povećanju kvalitete proizvoda, produktivnosti proizvodnog procesa, te povećanju energetske učinkovitosti, a ujedno i kvalitetnijem zbrinjavanju i korištenju otpada naše tvrtke – objašnjava Mario Špoljar, direktor Akorda d.o.o. Ukupna vrijednost ovog projekta je 250 tisuća eura i, prema strogim pravilima EU, mora se provesti u 12 mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close