I to je moguće: Mala obiteljska tvrtka dobila podršku Europske unije

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2013. u 16:33
Thinkstock

“Naša mala obiteljska tvrtka dobar je primjer kako se trud isplati i kako fondovi EU pomažu malim i srednjim poduzetnicima u povećanju konkurentnosti”, kažu iz tvrtke.

Tvrtka Termostroj d.o.o. je obiteljska tvrtka osnovana 1990.godine s ciljem proizvodnje električnih kotlova za centralno grijanje i električnih toplinskih uređaja. Godine 2010. osnovana je tvrtka Trgovina Termostroj d.o.o. koja je od tvrtke Termostroj d.o.o preuzela njemačko i rusko tržište.

Tvrtke zajedno nastupaju na sajmovima, predstavljaju svoje proizvode te nude isti proizvodni program. Zajedno zapošljavaju 18 radnika. Trenutno planiraju proširenje proizvodnog prostora dogradnjom postojećeg ili kupnjom nove proizvodne hale.

"S intenzivnijim predstavljanjem naših proizvoda na inozemnim sajmovima počeli smo 2003.godine uz pomoć HGK, te od tada povećavamo postotak izvoza s obzirom na ukupnu proizvodnju. Trenutno izvozimo 90% proizvedenih proizvoda. Najviše izvozimo na tehniči zahtjevno njemačko i skandinavsko tržište. Naši proizvodi i usluge prepoznati su na mnogim tržištima, kao što je tržište Europske unije (Njemačka, Velika Britanija, Italija, Švedska, Danska, Slovenija, Rumunjska, Cipar ,..), Norveška, Rusija, Australija, Japan, Izrael, Island i mnogim drugim zemljama", poručuju iz tvrtke.

Trgovina Termostroj d.o.o. je u partnerstvu s tvrtkom Termostroj d.o.o. postala korisnikom gotovo 200.000,00 EUR bespovratnih sredstava iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost. Na natječaju na koji se prijavilo više od 1000 poduzetnika, upravo je projekt 'Povećanje konkurentnosti tvrtke Trgovina Termostroj d.o.o.' izabran uz još 51 najboljih.

Do sada su u postupku izrade proizvoda koristili stare strojeve koji su ih, kažu, ograničavali u proizvodnji. "Nabavom CNC stroja, koju nam je omogućila Europska unija putem sufinanciranja ovog projekta, postati ćemo konkurentniji na inozemnom tržištu. Ovom investicijom u nove tehnologije i procese osim što povećamo konkurentnost tvrtke, povećavamo energetsku efikasnost i podižemo ekološke standarde. Sve to vodi razvoju novih inovativnijih proizvoda koji su konkurentiji na inozemnom tržištu. Uspješna provedba ovog projekta, osim što koristi tvrtki koristi i njezinim zaposlenicima budući da su konkurentnost i prepoznatljivost na tržištu bitni za opstanak i uspjeh tvrtke. Time osim što zaposlenicima olakšavamo rad primjenom naprednog stroja, osiguravamo i sigurnost radnog mjesta zaposlenika te omogućavamo daljnji razvoj i napredak. Ukupna vrijednost projekta iznosi 306.113,58 € (2.330.000,00 kn). pri čemu je udio sredstava EU 62,02%, odnosno 189.851,64 € (1.445.066,00 kn), dok ostatak od 37,98%, odnosno 116.261,94 € (884.934,00 kn) tvrtka financira svojim sredstvima. Predviđeno trajanje provedbe projekta je 15 mjeseci, a osim nabave stroja, projekt obuhvaća i edukaciju zaposlenika za rad na CNC stroju te izradu dva prototipa novih proizvoda. Naša mala obiteljska tvrtka dobar je primjer kako se trud isplati i kako fondovi EU pomažu malim i srednjim poduzetnicima u povećanju konkurentnosti", kažu iz tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close