Financiranje projekata organizacija civilnog društva

Autor: Poslovni dnevnik , 30. rujan 2013. u 21:59
Godišnje isti podnositelj može dobiti tri projekta/FOTOLIA

Na poziv se mogu prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge.

Ured za udruge do 10. prosinca ima objavljen javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2013. godinu.

Na poziv se mogu prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Hrvatskoj i koje djeluju u svojstvu nositelja ili partnera projekta ugovorenog s Europskom komisijom (EK) ili provedbenom agencijom. Također, mogu se prijaviti i ostale organizacije civilnog društva npr. zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne ustanove koje imaju ulogu nositelja projekta ugovorenog s EK ili provedbenom agencijom, ali će ovisiti o  raspoloživosti novaca.

Sufinanciranje se može zatražiti za projekte za koje je potpisivanje ugovora s EK preduvjet za početak provođenja projektnih aktivnosti. Prijave se podnose na EU natječaje i programe koji podržavaju razvoj civilnoga društva IPA I. komponenta, IPA IV. komponenta, IPA Prekogranična suradnja, Europa za građane, Mladi na djelu, Leonardo da Vinci, PROGRESS, Zdravstvo, Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR), IPA INFO, Višekorisnička IPA, Natječaji koje raspisuju pojedine Opće uprave Europske komisije. Tijekom  2013. istoj organizaciji, kao podnositelj prijave, mogu se sufinancirati najviše tri projekta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close