Europski projekti otvaraju nam osam tisuća novih radnih mjesta

Autor: Darko Bičak , 17. prosinac 2018. u 15:09
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tvrtke su pokrenule više od 2300 projekta vrijednih ukupno oko tri milijarde kuna uz potpore iz EU fondova.

Svjedoci smo dobrih gospodarskih pokazatelja kojima su sredstva Europskih fondova značajno pridonijela, no taj novac koji nam je na raspolaganju ne povlačimo dovoljno brzo i u dovoljnoj količini, rečeno je na okruglom stolu “Provedba ESI fondova – iskustva i očekivanja“ u organizaciji Zajednice poslovnih savjetnika Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU, komentirao je kako su složene procedure i nedostatak informacije pokazali su se kao najveći problem u korištenju novca iz EU fondova. Dodao je da su upravo poslovni savjetnici udruženi u Zajednicu oni koji znaju kako se treba pripremiti da bi što bolje iskoristili sve ono što nam je na raspolaganju. Mirjana Samardžić Novoselec, predsjednica Zajednice poslovnih savjetnika HGK, ističe kako se u 2018. bilježi veliki broj novih natječaja za poduzetnike i javni sektor, a mnogo je projekata već ušlo u provedbu.

Neven Kos iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta je istaknuo da su poduzetnici među najspremnijima za povlačenje EU novca te da je već ugovoreno više od 2300 projekata ukupne vrijednosti tri milijarde kuna, a koji će otvoriti više od osam tisuća novih radnih mjesta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close