EU politike i međunarodni poslovi

Autor: HUP , 27. veljača 2014. u 22:00
Emma Marcegaglia, predsjednica BUSINESSEUROPE-a i Markus J. Beyrer, generalni direktor BUSINESSEUROPE-a

Europski parlament i BUSINESSEUROPE pozivaju europske građane na predstojeće EU izbore.

Povodom predstojećih izbora za Europski parlament  Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta, i Emma Marcegaglia, predsjednica BUSINESSEUROPE-a, pozivaju građane na izlazak i glasovanje na izborima. Europski izbori od 22.-25. svibnja bit će ključni za Europu.

Oni ne samo da će odrediti sastav Europskog parlamenta, već će imati i veliki utjecaj na politiku i proračun Europske unije kroz sljedećih pet godina.Osim toga, po prvi put tu su i kandidati iz europskih političkih stranaka za mjesto predsjednika Europske komisije, što će izazvati još veće zanimanje za budućnost Europe .EU je u posljednjih pet godina bila na vrhuncu mnogih zbivanja, bilo zbog krize eura ili događaja u susjednoj Ukrajini. Jedna stvar je jasna: bez obzira vjerujete li u dublje europske integracije ili ne, razvidan je ogroman i rastući interes za EU te kako i kada će se u potpunosti oporaviti od gospodarske krize .Zapravo, financijska i gospodarska kriza donijela je važnu lekciju: zemlje s čvrstom industrijskom bazom prošle su puno bolje i imaju manje problema u pronalaženju izlaska iz krize. Industrija može biti značajan pokretač rasta za Europu ako se poveća njezina konkurentnost, što generira pozitivne efekte i u drugim sektorima gospodarstva. Ako želimo zadržati i razvijati konkurentnu industrijsku bazu pridržavajući se naših visokih društvenih i ekoloških standarda; ako želimo štititi radna mjesta, naš životni standard i generirati rast; ako Europa želi imati prosperitetnu budućnost, moramo osigurati da inovativni i održivi proizvodi 21. stoljeća budu oblikovani i proizvedeni ovdje, u Europi.

Potreban nam je jak politički okvir koji podržava proizvodnju i, šire, industriju. Trebamo gledati prema vani, stvarajući globalnu Europu koja se može uspješno natjecati s postojećim i novorastućim gospodarstvima diljem svijeta. Europa se mora uhvatiti u koštac  s nezaposlenošću, posebice mladih, u protivnom riskiramo gubitak cijele jedne generacije i razočaranje Europskom unijom. U predstojećem razdoblju u EU treba se odvijati sveobuhvatna diskusija, temeljena na činjenicama, o vrlinama produbljivanja europskih integracija.Ulozi na ovim izborima su visoki. 507 milijuna ljudi zastupa se u jedinstvenom supranacionalnom parlamentu sa 24 službena jezika, stoga se rasprave i odluke trebaju donositi s punim pristupom relevantnim činjenicama. Europa će biti jača u sljedećih pet godina ako može podržati adekvatne politike za gospodarski oporavak i stvaranje  radnih mjesta uz demokratsku potporu građana. Europljani, izađite i glasujte.

Komentirajte prvi

New Report

Close