Bruxelles podupire ekološku proizvodnju soli u Ninu

Autor: Darko Bičak , 23. prosinac 2013. u 22:00
Proizvodnja soli u Ninu/Željko Mršić/PIXSELL

Od EU dobili 1,4 milijuna kuna.

Europska unije sufinancirala je 1,4 milijuna kuna (186.135 eura) vrijedan projekt Solane Nin pod nazivom Cvijet soli i poslovanje – ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji je, uz hrvatsko Ministarstvo poduzetnišva i obrta, osigurao 158.066 eura, dok Solana Nin participira s 28.069 eura. Kako pojašnjavaju u Ninu, cilj dodjele bespovratnih sredstava je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji. Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, koja će zadovoljiti sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprijeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt.

"Ovaj projekt dodatno potvrđuje da smo sa svim svojim dosadašnjim aktivnostima prepoznati kao propulzivna hrvatska tvrtka, koja sa svojim autohtonim slanim proizvodima predstavlja zdravog partnera u Europskoj uniji. Projekt će nam sigurno osigurati kvalitetnu platformu za daljnji razvoj ekoloških proizvoda na bazi soli, proizvedenih iz Jadranskog mora, te će donijeti dodatnu vrijednost našim kupcima", komentirao je Ivan Tomić, operativni voditelj Solane. 

Komentirajte prvi

New Report

Close