Zvečevo ugasilo svoju prodaju i distribuciju

Autor: Božica Babić , 24. studeni 2015. u 08:03
Foto: Duško Mirković / Pixsell

Požeški konditor odrekao se vlastite prodaje i distribucije radi smanjivanja operativnih troškova, plasman asortimana povjerio partnerima.

Zvečevo se radi smanjivanja operativnih troškova odreklo vlastitog sustava i prodaje i distribucije te je plasman ukupna asortimana na svim tržištima prepušten distributerima, stoji u izvješću o poslovanju požeškog konditora za prva tri kvartala 2015.

Ovakav zaokret sastavnica je programa restrukturiranja započetog prošle godine, a tijekom ove uz izmjene u plasmanu proizvodnje odrađeno je investiranje u marketing, inovacije i redizajn cjelokupnog asortimana konditorskih i alkoholnih pića te Lasta proizvoda uz istodobnu provedbu restrukturiranja troškova radne snage i energije.  Pozitivne učinke nakon svih spomenutih rezova u kompaniji su već jednim dijelom ispisali, no očekuju ih još i u razdoblju do kraja ove godine, ali i tijekom 2016. Prihodi od prodaje konditorskih proizvoda zaključno s rujnom 2015. naspram istog razdoblja u prošloj godini veći su za 10 posto, a na segmentu alkoholnih pića čak 51 posto.

U Zvečevu su zadovoljni i značajnim rastom prihoda od prodaje asortimana Lasta na hrvatskom tržištu, višegodišnje marketinške aktivnosti konačno daju rezultat. Usto je, iznose, krenula i nova faza suradnje s Tescom, proširena je lista proizvoda koju požeški konditori od lani isporučuju tom moćnom trgovcu.  Zvečevo je u devet mjeseci ove godine ostvarilo 70 milijuna kuna prihoda, dok je u istom razdoblju 2014. prihod iznosio tek 58 milijuna. I dok je lani za promatrano razdoblje iskazan gubitak od gotovo 11 milijuna kuna, ovaj rujan donio je skromnu dobit od 673 tisuće kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ima li neki dobavljač da mu Zvečevo plaća?

Lijepo, lijepo. Dobro je ukinuti svoju prodaju i distribuciju, samo probleme stvara…Dogodine će ukinuti i proizvodnju i to će tek biti pravi potez.. Ostat će samo skladište, pa će i njega ukinuti. Ostat će samo gazda bosanac i 2 kila mozga po 5 maraka. Kako ovakve fukare dobiju ove kompanije voditi!?

New Report

Close