Završena energetska obnova sjedišta Podravke

Autor: Poslovni dnevnik , 14. rujan 2022. u 22:00
Predsjednica Uprave Martina Dalić kaže kako je ovo poruka da Podravkaši mogu uspjeti u svakom pothvatu/Podravka

To je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. kada je izgrađena.

Nakon 11 mjeseci radova završena je energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke u Koprivnici, u što je uloženo 104,5 milijuna kuna.

Kako je prilikom obraćanja uzvanicima istaknula predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, izvođač radova bila je tvrtka Radnik Križevci prema projektu koprivničke tvrtke Art Forma.

Cijeli posao, koji uključuje obnovu unutrašnjosti sedmerokatnice, pročelja i parkirnog prostora, stajao je 104,5 milijuna kuna te je taj zahtjevan posao obavljen u zadanom roku i bez probijanja dogovorenog budžeta.

To je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. kada je izgrađena. Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije.

Broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a energetski razred s dosadašnje razine D podignut na razinu A.

Zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošnja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto, što je osobito značajno u okolnostima ogromnog rasta troškova energije, navode iz Podravke.

“Ova obnova jest simbolična poruka koja govori da Podravkaši mogu uspjeti u bilo kojem poslovnom poduhvatu”, poručila je Dalić.

Komentirajte prvi

New Report

Close