Zatražena smjena stečajnog upravitelja Šimeckog jer nije ”dobar gospodar”

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2019. u 14:05
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu za 17. listopada zakazao je ročište na kojem bi skupština vjerovnika Šimeckog d.o.o. trebala odlučivati o imenovanju novog stečajnog upravitelja, jer Hrvatska poštanska banka (HPB) kao vjerovnik navodi da dosadašnji upravitelj ”ne ispunjava svoje dužnosti savjesno i uredno”.

U podnesku HPB-a ističe se i da se stečajni upravitelj Milorad Zajkovski ne ponaša kao ''dobar gospodar u odnosu na imovinu stečajnog dužnika'' navodeći kako nije preuzeo u posjed stambeno poslovnu zgradu i prostore dužnika u zagrebačkoj Bobovačkoj ulici  i u ulici Dužice.

Šimecki je legendarna zagrebačka tvornica obuće osnovana 1943., s pogonima u ulici Dužice na zagrebačkoj Trešnjevci gdje se, kako se navodi, izrađivala obuća do prije dvadesetak godina nakon čega se Šimecki orijentirao na prodaju obuće u nekoliko svojih trgovina i to uglavnom u Zagrebu.

Tvornica je bila nazvana po Ivanu Šimeckom, postolaru iz Krašića i jednom od šesnaestorice antifašista kojeg su ustaše 1943. javno objesili u zagrebačkoj Dubravi. Stečaj Šimeckog d.o.o bio je otvoren u veljači 2014.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sasvim slučajno isti taj Zajkovski je stečajni za Viadukt i mnoge druge postupke koje sasvim slučajnim odabirom vodi sudac Ante Galić..

Koja plitka priča! Novinar bi se trebao raspitat i raspisat o privatizaciji i poslovanju šimeckog pa bi možda i zaključio zakaj Milorad krčmi….

New Report

Close