Žalba Ernst & Younga zaustavila reorganizaciju Hrvatske pošte

Autor: Marija Brnić , 20. srpanj 2023. u 07:00
Foto: DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL

Državna je tvrtka na Elektroničkom oglasniku javne nabave objavila kako je postupak zaustavljen zbog zaprimljene žalbe na dokumentaciju o nabavi.

Dva tjedna nakon što je pokrenut, obustavljen je postupak prikupljanja ponuda za uslugu savjetovanja u pripremi reorganizacije sustava Hrvatske pošte.

Državna je tvrtka na Elektroničkom oglasniku javne nabave objavila kako je postupak zaustavljen zbog zaprimljene žalbe na dokumentaciju o nabavi.

Na upit tko se žalio i na što se žalba odnosila u Hrvatskoj pošti odgovaraju kako je riječ o tvrtki Ernst & Young Savjetovanje, te da se žalba odnosila na sadržaj.

No, detalje žalbe ne iznose, budući da je postupak pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave. Ovisno o njihovoj odluci biti će poznato i kako će se odvijati daljnji postupak, za koji je prvotni rok za predaju ponuda bio predviđen za 4. kolovoza.

U Hrvatskoj pošti kažu da do obustavljanja postupka nisu zaprimili niti jednu ponudu. Inače, riječ je o prvoj velikoj reorganizaciji koju ova državna kompanija namjerava provesti nakon desetljeća i pol, a nakon velikih investicija u infrastrukturu i tehnologije koju su realizirali u proteklim godinama.

Cilj je novom strukturom poboljšati efikasnost i konkurentnost na tržištu koje doživljava sve veće promjene i dobiva sve jaču konkurenciju. Procijenjena vrijednost posla za koji se ovim natječajem traži pomoć stručnjaka postavljena je na 800.000 eura bez PDV-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close