Zakinuti za predstečaj, prednost ima stečajni prijedlog

Autor: Suzana Varošanec , 23. kolovoz 2018. u 22:00
Zlatko Sirovec, direktor Tehnike

Građevinaru prijeti stečaj jer još nije sudski riješen prijedlog Zagorje Tehnobetona.

Tehnika je nakon problema u koje je upala zbog jednostranog raskida ugovora o gradnji bolnice u Alžiru u vidu blokade i prijedloga za predstečaj, u još težim  problemima.

Nova prijetnja je stečaj, nakon 70-ak godina praktički besprijekorne tradicije u poslovanju, jer je njezin predstečajni prijedlog TS odbacio, priopćila je tvrtka preko Zagrebačke burze.

Kako najavljuje žalbu, ostaje za vidjeti rezultat, zanimljiv jer Tehnika već dvaput odolijeva kroz pravnu satisfakciju u odlukama na žalbenoj instanci.  I sada je na drugoj strani kao predlagač Zagorje Tehnobeton s navodno novim-starim prijedlogom za pokretanje stečaja nad Tehnikom.

Prema sudskom rješenju on je bio podnesen prije predstečajnog prijedloga i kako o njemu još nije odlučivano to smatraju procesnom smetnjom za vođenje predstečaja.

Prema Tehnici, riječ je o ponovljenom prijedlogu koji je pravomoćno odbijen – kao da je to već presuđena stvar, jer isti predlagatelj "iznosi iste tvrdnje i argumente, pozivajući se na sebe kao vjerovnika, iako ne postoji nikakva pravomoćno utvrđena i priznata tražbina prema Tehnici".

Direktor Tehnike Zlatko Sirovec u priopćenju s početka kolovoza navodi da je prijedlog podnesen svega par dana nakon što je dostavljena odluka VTS-a, što govori u prilog zlonamjernosti postupanja podnositelja.

Tvrdi da je prijedlog neosnovan te gruba zloupotreba zakonskih ovlaštenja i mogućnosti. Prihodi Tehnike su istih razina, a cijena dionice, nakon što je prekjučer pala 4,6%, kreće se oko 40 kn. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sirovec je direktor, a ko je tehnički direktor iz intervjua sa Oppenheimerom?

njegovo ime je već u evidenciji štićenih svjedoka dorh-a, i međunarodne zajednice, or sth else da nije spomenut nigdje?

New Report

Close