Zahvaljujući jednom proizvodu povećali su plaće svojim djelatnicima

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2020. u 08:38
Foto: Milan Šabić / Pixsell

U vremenu kada je gospodarstvo gotovo na koljenima, u 2020. godini DES bilježi povećanje prihoda.

Ustanova DES prošle je godine proslavila 70 godina od osnutka. Nakon što su završili prvu fazu energetske obnove i prvi put ugradili dizalo, započeli su radovi i drugoj fazi, odnosno plinofikaciji koji će povećati energetsku učinkovitost i uštede, piše Lokalni.hr.

– Biti osoba s invaliditetom znači biti mentor svima nama ostalima u humanosti, plemenitosti i u vođenju brige u ravnopravnosti svih članova zajednice. Na nama svima koji obnašamo određene dužnosti od lokalne, regionalne pa do nacionalne je da slušamo te mentore. Oni su ti koji svojim primjerom pokazuju da nema ono što nije moguće čovjeku, neovisno o invaliditetu, napraviti – istaknuto je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je zajedno sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, posjetio DES, Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Boban je ovom prilikom posebno zahvalio i svim djelatnicima DES-a na primjeru koji pokazuju. Inače, DES zapošljava 121 osobu s invaliditetom, što je 55 posto u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

– Posebno bih istaknula rad konfekcijskog pogona u ovoj godini, tijekom pandemije COVID-19. Prema potrebama tržišta preorijentirali smo proizvodnju na tekstilne zaštitne maske te tako povećali svoje prihode. U vremenu kada je gospodarstvo gotovo na koljenima, u 2020. godini DES bilježi povećanje prihoda. Također, svim je zaposlenicima povećana plaća 5 posto i želim zahvaliti svima koji su doprinijeli tome – poručila je Grubišić.

Komentirajte prvi

New Report

Close