Napravljen prvi korak: Pokrenute pripreme za spašavanje zagrebačke gradske plinare

Autor: Marija Brnić , 13. ožujak 2022. u 09:20
Ponude se prikuplja do 25. ožujka, a odmah po zaključenju ugovora, a za isporuku dokumentacije partner u ovom poslu imat će 30 dana/Pixabay

Detaljna obrada financijskih podataka koji će biti predočeni potencijalnim kupcima obuhvaća poslovanje za 2019., 2020., 2021. i početak 2022.

Pripreme za spašavanje zagrebačke gradske plinare i formalno su pokrenute – Grad Zagreb otvorio je natječaj za provođenje financijske analize poslovanja, poreznog pregleda i indikativne procjene vrijednosti udjela tvrtki za potencijalnu prodaju dviju tvrtki Zagrebačkog holdinga Gradska plinara Zagreb i Gradska plinara Zagreb – Opskrba.

Profesionalna pomoć u prvom koraku za prodaju tih tvrtki, po svemu sudeći državnom HEP-u, predviđa organiziranje “virtualne sobe s podacima”, te asistenciju Zagrebačkom holdingu u strukturiranju tehničke, komercijalne i financijske dokumentacije, pa sve do organiziranja termina i koordiniranja procesa dubinskog snimanja.

Detaljna obrada financijskih podataka koji će biti predočeni potencijalnim kupcima obuhvaća poslovanje za 2019., 2020., 2021. i početak 2022., analizu strukture prihoda i troškova po vrstama usluga i grupama kupaca, trendova u bruto profitnoj marži, te među ostalim preuzetih i potencijalnih obveza, kao i transakcija s povezanim stranama i njihovom utjecaju na poslovanje. Grad Zagreb očekuje i da se izradi procjena vrijednosti vlasničkih udjela primjenom najmanje dvije metode.

Ponude se prikuplja do 25. ožujka, a procijenjena vrijednost posla je 1,63 milijuna kuna. Aktivnosti će se odvijati ekspresno, odmah po zaključenju ugovora, a za isporuku dokumentacije partner u ovom poslu imat će rok od 30 dana.

Čelni ljudi Grada Zagreba nastoje u javnom komuniciranju slučaja Plinara ostaviti prostora da HEP nije jedina opcija, dok paralelno traje prikupljanje ponuda za obavljanje dubinskog snimanja i procjene vrijednosti dva poduzeća koja HEP-Plin razmatra preuzeti. Taj je natječaj otvoren još tjedan dana, do 17. ožujka.

Komentirajte prvi

New Report

Close