Za povećanje plaća HP izdvaja gotovo 30 mil. eura godišnje

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2023. u 22:00
Povećanje plaća svim radnicima za 25% odgovor je na izazove tržišta rada/H. Jelavić/PIXSELL

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

Hrvatska pošta-HP i socijalni partneri dogovorili su povećanje plaća svim radnicima pošte za 25% kao odgovor na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Podsjećajući da su u 2022. za 8000 radnika na operativnim poslovima povećali plaće za 20%, iz pošte ističu da se novo povećanje odnosi na sve radnike, svjesni da je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika. Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

“Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegama i kolegicama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke.

Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva korisnika”, poručio je predsjednik Uprave Ivan Čulo.

Na upit Hine kada kreće to povećanje plaća, iz pošte su odgovorili da će se povišica od 25% raspodijeliti tako da će od 1. srpnja plaće rasti 10%, uz porast naknada za prijevoz i prehranu, a svi će dobiti i jednokratnu nagradu od 150 eura. Kasnije, u studenom ove godine plaće će porasti za 7,5%, a za isto toliko još i od ožujka iduće godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close