Za NASA-in rover Gajšak već prvi dan prikupio više od 200.000 dolara

Autor: Josipa Ban , 02. studeni 2023. u 06:33
Po odjeku je očito da će Perseverance Space Rover biti veliki hit/PD

Veliko zanimanje za novom STEM igračkom tvrtke CircuitMess i Geek Cluba.

Domaći CircuitMess i njegov američki partner Geek Club konferencijom u Zagrebu najavili su crowdfunding kampanju na Kickstarteru za STEM igračku – NASA-in Perseverance Space Rover.

Niti 24 sata kasnije mladi inovatori, čiji je cilj i želja poticati mlade da igrajući se uče o elektronici, robotici, AI-u i programiranju, prikupili su više od 200 tisuća američkih dolara.

Širenje prodajne mreže
Kampanju koja je tek počela te traje još 33 dana, do 5. prosinca, već je podržalo više od 900 ljudi pa je gotovo sigurno da će Perseverance Space Rover biti veliki hit, možda i veći od Batmobilea kojega je CircuitMess predstavio prije dvije godine.

Gajšak

Nastojimo napraviti najzanimljivije i najzabavnije STEM igračke na svijetu. Jednog dana, CircuitMess će postati LEGO za STEM edukaciju.

Ujedno je to, kaže Albert Gajšak, suosnivač i izvršni direktor CircuitMessa, najambiciozniji njihov projekt do sada. “Nastojimo napraviti najzanimljivije i najzabavnije STEM igračke na svijetu. Jednog dana, CircuitMess će postati LEGO za STEM edukaciju”, kaže Gajšak. Ovaj 25-godišnji poduzetnik uistinu je na dobrom putu da svoj cilj i ostvari. U 2022. je ostvario suradnju s Walmartom, najvećim američkim trgovačkim lancem, a ove godine, i s domaćim trgovačkim lancima.

Na konferenciji za medije na kojoj je lansirana Kickstarter kampanja najavljeno je i da će u hrvatskim trgovačkim lancima lansirati novu i dosad cjenovno najpristupačniju kolekciju STEM Adventure. Gajšak, koji je do nedavno svoje STEM igračke prodavao isključivo online, sada širi prodajnu mrežu. A osim što širi prodajnu mrežu, gradi i suradnje.

Prvi puta tako jednu uredi-sam igračku plasira u suradnji s američkom kompanijom Geek Club. Riječ je o kompaniji koja radi isto što i CircuitMess samo što su usmjereni na tematiku iz svemira. Nicolas Deladerrière, suosnivač Geek Cluba, kaže da su za izradu Perseverance Space Rovera morali proučiti tisuće službenih dokumenata i nacrta. Usto, svoj su dizajn morali povezati s tehnologijom CircuitMessa.

Za kolekciju 349 dolara
Zahvaljujući udruženim snagama dviju tvrtki i mali i veliki moći će štošta naučiti o tehnologiji budućnosti. Najpoznatiji NASA-in svemirski rover, uvjeravaju iz kompanija, moguće je sastaviti prateći jednostavne upute. Ova nova linija, objasnili su, sastoji se od pet unikatnih uređaja.

Jedan je Perseverance Space Rover uradi-sam STEM set opremljen sa sedam motora, šest kotača, Wi-Fi i Bluetooth vezom, kamerom za detekciju objekata, robotskom rukom, utorima za dodatne senzore i dvojezgrenim procesorom. Usto, linija uključuje i letjelicu Voyager, satelit Juno, Space Shuttle Discovery te Artemis sat.

Prednarudžba za Perseverance Space Rover STEM set putem Kickstartera stoji 149 američkih dolara dok za cijelu kolekciju NASA-inih vozila treba izdvojiti 349 dolara.j

Komentirajte prvi

New Report

Close