Za Energetiku dvije ponude ozbiljne

Autor: Suzana Varošanec , 02. ožujak 2016. u 22:00
Za Strojnu obradu bile su stigle dvije neobvezujuće ponude, no nisu bile dovoljno kvalitetne/ Ivica Galović/PIXSELL

Od tri neobvezujuće ponude za ĐĐ Energetiku i infrastrukturu u igri su ostala dva ponuditelja, kreće dubinsko snimanje.

Kompanija u većinskom vlasništvu države Đuro Đaković holding obustavila je postupak prodaje udjela u ĐĐ Strojnoj obradi. Izvijestila je o tome preko burze, pritom navodeći i da drugi proces – u kojem prodaje gotovo 100-postotni  udjel u ĐĐ Energetici i infrastrukturi – ide dalje.

Doznajemo da postoji mogućnost da ova tvrtka preuzimanjem završi u rukama novog vlasnika, a kakav će biti ishod, pokazat će se brzo, navodno već do ljeta. Hoće li, naime, biti ispunjeni uvjeti za vlasničku transformaciju, pokazat će nastavak postupka, u kojem se Energetika i infrastruktura otvara za dubinsko snimanje, dok razgovori kreću s dva ponuditelja, potvrdio nam je predsjednik Uprave ĐĐ holdinga Tomislav Mazal.

"Slijedi otvaranje tvrtke za dubinsko snimanje, nakon čega se očekuju obvezujuće ponude, no u svakom trenutku možemo odustati", kaže Mazal. Za obje tvrtke, koje inače ne opterećuju poslovanje matice, stiglo je ukupno pet neobvezujućih ponuda: dvije za Strojnu obradu, no ocijenjene su kao nedovoljno kvalitetne da bi prodavatelj ulazio u daljnje razgovore, te tri za Energetiku i infrastrukturu, od kojih je na navedeni način ocijenjena jedna ponuda.  

U igri su ostala dva ponuditelja zainteresirana za tvrtku koja funkcionira kao zatvoreni distribucijski sustav u industrijskoj zoni ĐĐ, pa sve koji tamo posluju (80-ak tvrtki s više od 4000 radnika, opskrbljuje strujom, plinom i ostalom infrastrukturom). Ovim neobvezujućim pozivom državna tvrtka prvi put zapravo testira tržišni puls za kupnju udjela u tvrtkama koje joj nisu core biznis, ali dobro posluju, a pokazuje se i da tržište reagira. 

Komentirajte prvi

New Report

Close