Vrdoljak: Dat ćemo sve od sebe da od Đure Đakovića napravimo svjetskog igrača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2012. u 19:29
Ivan Vrdoljak (Foto: Ivica Galović / PIXSELL)

Đaković je među rijetkim tvrtkama u Hrvatskoj koja ima globalno konkurentan proizvod za svjetsko tržište, kazao je.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas poslijepodne je u Slavonskom Brodu posjetio tvrtku Đuro Đaković te tom prigodom poručio da će dati sve od sebe da od Đure Đakovića napravimo svjetskog igrača.

Đaković je među rijetkim tvrtkama u Hrvatskoj koja ima globalno konkurentan proizvod za svjetsko tržište, kazao je Vrdoljak koji je u pratnji članova Uprave Đure Đakovića obišao proizvodne pogone Specijalnih vozila.

Riječ je borbenom oklopnom vozilu proizvedenom u suradnji s finskom Patriom, a opremljenom novom daljinski upravljanom oružnom stanicom koju je Đaković nedavno razvio s norveškom industrijskom grupacijom Kongsberg.

Cijelo borbeno oklopno vozilo je impresivno, ali više impersionira poslovna suradnja na projektu, ističe ministar.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević kazao je kako je taj proizvod, prema testiranjima koja su do sada obavljena, hit proizvod i sigurno globalno konkurentan jer se može nositi s proizvodima koji dolaze iz zemalja koje su puno veće od Hrvatske.

Kovačević je optimističan i po pitanju novih poslova i ugovora za Đakovića. Za 15-ak dana izići ćemo i s konkretnim podacima o definiranim i potpisanim ugovorima za 2013. godinu i neke od sljedećih godina. Značajan dio pregovora je u završnim fazama, rekao je Kovačević dodajući i kako su u proteklih šest mjeseci, unatoč krizi, zaposlili sto ljudi, a sa svakim novim ugovorom bit će i novog zapošljavanja.

Na upit novinara ministar Vrdoljak još je jednom opovrgnuo navode nekih medija kako su u Katar, gdje je prije tri tjedan boravilo hrvatsko gospodarsko izaslanstvo, poslana silna pisma na koja nema odgovora.

Pismo, sastavljeno u ministarstvu gospodarstva i ministarstvu vanjskih poslova, biti će upućeno danas ili sutra, najavio je Vrdoljak koji tek onda očekuju povratnu informaciju o temama koje će razmatrati tijekom uzvratnog posjeta katarskog izaslanstva.

Što se tiče moguće suradnje na dobavi plina i izgradnji LNG terminala na Krku, Vrdoljak je rekao kako se takav posao ne ugovara za tri tjedna. Posao koji će osigurati pet milijardi prostornih metara plina ovom dijelu Europe nije posao gdje se smiju govoriti neistine. Imamo komunikaciju i sve ide svojim tokom, zaključio je Vrdoljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close