Vodeća privatna zdravstvena grupa u zemlji i dalje traži nove mete

Autor: Darko Bičak , 02. travanj 2023. u 07:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Poliklinika Aviva sredinom travnja otvorit će vrata u većem i modernijem prostoru na zagrebačkim Sveticama u što je uloženo 4 milijuna eura.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih privatnih zdravstvenih ustanova, Poliklinika Aviva, nakon investicijskog ciklusa od više od sedam milijuna eura u zadnjih 1,5 godine, uskoro otvara vrata na novoj lokaciji u Zagrebu. Naime, nakon 44 godine djelovanja u Nemetovoj ulici u podsljemenskoj zoni, poliklinika će sredinom travnja otvoriti svoja vrata u većem i modernijem prostoru od 2600 četvornih metara na Sveticama u blizini stadiona u Maksimiru. Sama investicija u kupnju nove zgrade i opreme, koja je jučer premijerno prikazana hrvatskoj javnosti, teži oko četiri milijuna eura.

Osnaživanje pozicije

Aviva je članica Arsano Medical Group, najveće grupacije privatnih zdravstvenih ustanova u široj regiji. Kako ističe dr. Nevenka Kovač, ravnateljica Avive, selidbom na novu lokaciju Poliklinika, koja godišnje pruža usluge za preko 60.000 pacijenata, postaje najveća i najmodernija te tehnički najopremljenija privatna poliklinika na jednoj lokaciji u Zagrebu i Hrvatskoj.

Uz postojeće usluge i čak 30 različitih djelatnosti, na novoj lokaciji Aviva uvodi i nove djelatnosti čime će dodatno osnažiti svoju tržišnu poziciju pionira preventivne medicine i sistematskih pregleda.

“Novom tehnologijom i uslugama, ali i sinergijom s ostalim sestrinskim ustanovama unutar Arsano Medical Group i Adria Dental Group, napravit ćemo dodatan iskorak na tržištu. Naš novi uređaj za magnetsku rezonancu sigurno je najbolji u Hrvatskoj, uvodimo dnevnu bolnicu što je iskorak u privatnim poliklinikama, uvodimo nove odjele poput anesteziologije, pedijatrije i dentalne medicine, a kako bi napravili iskorak u preventivnoj medicini, prvi na tržištu uvodimo dentalni pregled kao standardni dio sistematskog pregleda”, kazala je dr. Kovač.

Na novoj lokaciji pacijente će dočekati tri nova vrhunska radiološka uređaja: MR snage 1,5 Tesla, novi CT uređaj i novi rendgen, a dodatno je opremljen i laboratorij koji će na novoj lokaciji biti dostupniji svim građanima.

U sklopu moderno opremljene dnevne bolnice Aviva će omogućiti pacijentima kompleksnije liječenje i višesatnu terapiju.

S obzirom na to da je Aviva članica Arsano Medical Group u kojoj trenutno djeluju još četiri specijalističke zdravstvene ustanove u Hrvatskoj – Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec, Specijalna bolnica Arithera, Poliklinika Dijagnostika 2000 i Poliklinika Uro centar, te slovenska dijagnostička zdravstvena ustanova Digitalna slikovna dijagnostika DSD iz Ptuja, pacijenti mogu dobiti kompletnu uslugu i ozbiljnije specijalističke zahvate.

Ne staju s ambicijama

Također, uz ustanove unutar Arsano Medical Group, Aviva surađuje sa svim članicama dentalne grupacije Adria Dental Group, koju čini sedam dentalnih klinika i pet dentalnih laboratorija na području Zagreba, Solina, Rijeke i Poreča.

Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partnersa i predsjednik Nadzornog odbora Arsano Medical grupe, istaknuo je da je ukupna investicija u okrupnjavanje Arsano Medical Group dosegnula 45 milijuna eura, što je najveća investicija u privatno zdravstvo u Hrvatskoj.

45 milijuna

eura iznosila je ukupna investicija u okrupnjavanje Arsano Medical Group

“Sa Arsano Medical Group stvorili smo najveću privatnu zdravstvenu grupaciju u Hrvatskoj s više od 400 zaposlenih, a kroz naše zdravstvene ustanove prođe godišnje preko 100.000 pacijenata. No, tu ne staje naša ambicija. Kontinuirano smo u razgovorima s drugim specijalističkim poliklinikama i nastavit ćemo s rastom kroz nove investicije u Hrvatskoj i regiji”, rekao je Čičak.

Komentirajte prvi

New Report

Close