Vjerovničko ‘da’ za restrukturiranje Hidroelektre

Autor: Suzana Varošanec , 02. srpanj 2017. u 22:01
Pretpostavlja se da će za plan glasati i država/M. Sušenj/PIXSELL

Uoči ponovljenog postupka, nazire se kraj trogodišnje predstečajne trakavice.

Oko 75 posto vjerovnika Hidroelektre niskogradnje prihvatilo je prvi plan financijskog restrukturiranja, a novi o kojem će se glasovati u ponovljenom postupku na ročištu 11. srpnja nema značajne izmjene, no očekuje se još veći broj glasova i po iznosu tražbina i po broju vjerovnika, puna podrška financijskih vjerovnika, a procjenjuje se da će za njega ovaj put glasovati i država.

 

11. srpnja

održat će se ročište u ponovljenom predstečajnom postupku

Za razliku od prvog postupka, vidi se da nema žalbi one skupine vjerovnika koja je predvodila upravne sporove te dobivši ih Hidroelektra je morala ponoviti predstečaj. S obzirom na tri godine od ulaska strateškog partnera  Sergeja Gljadelkina (35% udjela), u krugovima bliskim kompaniji doznaje se i da se povećava povjerenje vjerovnika i suradnja s dobavljačima.

Upućeni smatraju i da bi procedura nakon ročišta mogla proći bez novih žalbi, to bi značilo okončanje trogodišnje predstečajne trakavica čime bi tvrtka stekla uvjete za osiguravanje vanjskih izvora financiranja. Plaća za svibanj je prošlog tjedna isplaćena. Lanjski gubitak iznosi 47 mil. kn, 27 milijun manje nego 2015. U 2016. ukupni prihodi iznosili su 130 mil. kn (14,5% su manji nego 2015.), dok su rashodi pali za 22%, na 176,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close