Vipnet u prvom polugodištu ostvario 12,3 posto veću dobit

Autor: Poslovni.hr/H , 25. srpanj 2018. u 14:09
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Telekomunikacijska kompanija Vipnet u prvom je polugodištu ostvarila dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 53,6 milijuna eura, što je za 12,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

Istodobno, ukupni prihodi porasti su 1,8 posto, na 213,1 milijun eura.

Iz Vipneta navode i da su u prvoj polovini godine ulaganja iznosila 36,3 milijuna eura, pri čemu je najviše ulagano u fiksnu internetsku mrežu velikih brzina te u 5G transformacijski proces mobilne mreže.

„Vipnet nastavlja bilježiti pozitivne rezultate poslovanja, a u ključnim tržišnim kategorijama ostvaruje organski rast. Ova je godina doista dinamična za tvrtku, s obzirom na to da istovremeno prolazimo kroz digitalnu transformaciju, opsežni 5G transformacijski proces te proces promjene brenda”, ističe između ostalog predsjednik Uprave Vipneta Jiri Dvorjančanski.

Kako dodaje, zbog goleme potražnje za podatkovnim prometom i zadovoljavanja budućih korisničkih potreba, pokrenuli su opsežni 5G transformacijski proces te uspjeli uvesti niz 5G funkcionalnosti u postojeću mrežu.

„Postizanje brzina od preko 20 Gbit/s u živoj mreži, što je apsolutni rekord u Hrvatskoj, za nas je tek poticaj da nastavimo s pružanjem najboljeg korisničkog iskustva u Hrvatskoj”, naveo je. Podsjetio je da je nakon 19 godina, Vipnet najavio i promjenu brenda, tijekom kojega će postati A1 Hrvatska.

Ukupni broj korisnika Vipneta u mobilnom segmentu porastao je za 1,1 posto u prvom polugodištu, na 1,8 milijuna. Istodobno, broj korisnika u prepaid segmentu pao je za 9,1 posto, dok je u istom razdoblju pretplatnička baza snažno porasla, za 10,9 posto.

Iz Vipneta navode i da je broj kućanstava koja koriste njihove fiksne komunikacijske i TV usluge u prvih šest mjeseci 2018. godine iznosio je 293,8 tisuća, što je za 3,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Broj fiksnih širokopojasnih linija, pak, smanjen je za 2,8 posto u odnosu na prvu polovicu 2017. godine, dok je broj korisnika fiksne telefonije pao za 4,9 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close