VIDI-TO uz investiciju Feelsgooda unapređuje obrazovanje

Autor: Josipa Ban , 11. veljača 2023. u 08:09
Renata Brkić, partnerica u Feelsgoodu i predsjednik Uprave Vidi-To Tomislav Kotnik/Krume Ivanovski

Ovo je deveta investicija fonda koji djeluje godinu i pol dana i čija je vrijednost 30 milijuna eura.

VC fond Feelsgood s društvenim učinkom uložio je 600 tisuća eura u VIDI-TO, tvrtku koja razvija sustave za inteligentno obrazovanje.

Ovo je deveta investicija fonda koji djeluje godinu i pol dana i čija je vrijednost 30 milijuna eura. Osnovna mu je misija ulagati u startupove koji imaju pozitivan učinak na društvo i okoliš.

VIDI-TO će 600 tisuća eura uložiti u razvoj i globalnu prodaju alata koji djecu i učitelje povezuju u prenošenju i usvajanju znanja. Konkretno, proizveli su alat VIDI X za učenje STEM vještina koji je dostupan u 60 škola u Hrvatskoj, a kojem pristup ima više od 24 tisuća učenika.

Iz VIDI-TO poručuju da su za taj alat, i njegove nove prilagođene verzije, zainteresirane javne škole iz SAD-a ali i obrazovni sustavi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Singapura, Argentine i Njemačke.

“Uz ovu će investiciju naši zaposlenici, vanjski suradnici i razvojni timovi, dobiti u VIDI-ju snažnu platformu na kojoj možemo zajedno napraviti originalne iskorake u razvoju novih visokotehnoloških usluga i proizvoda na koje ćemo biti ponosni”, kaže Tomislav Kotnik, osnivač i izvršni direktor VIDI-TO-a.

Renata Brkić, partnerica u Feelsgood, dodaje da ih veseli što su realizirali još jednu značajnu investiciju u domaću tvrtku koja osigurava mjerljiv pozitivan društveni učinak. “Naše će ulaganje sigurno pomoći da VIDI napravi značajne iskorake u sektoru obrazovanja, kako u Hrvatskoj, tako i globalno”, ističe.

Napominje i da su u godinu i pol dana, koliko posluju, razgovarali s oko 400 timova koji su im predstavili svoje projekta. Feelsgood inače ulaže i u Hrvatske i u Slovenske startupove. BiteMe Nutrition, Juicefast, BE-ON, primjeri su tvrtki u koje je ovaj fond uložio.

Komentirajte prvi

New Report

Close