Veliki domaći trgovački lanac prvi testira hrvatsku aplikaciju ScanShop: Omogućava novi način kupovine

Autor: Lucija Špiljak , 23. studeni 2021. u 11:25

Više vremena za odabir proizvoda umjesto čekanja u redovima na blagajni.

Narodni trgovački lanac (NTL) u svojim trgovinama kreće s testiranjem hrvatske aplikacije ScanShop koja kupcu omogućava da u trgovini samostalno skenira željene artikle preko vlastitog mobitela i tako preskoči čekanje u redovima za blagajnu.

ScanShop time omogućava više vremena za odabir proizvoda umjesto čekanja u redovima na blagajni, smanjuje frustraciju za kupca i iskustvo čini pozitivnijim. Također korisniku omogućava personalizirani sadržaj na temelju liste za kupovinu i prethodnih kupovina te sve informacije o proizvodu ili akcijama u pojedinim trgovinama.

„Drago nam je što imamo priliku prvi testirati inovativni hrvatski proizvod i provjeriti koje su tehničke i operativne mogućnosti za njegovu provedbu. Uz podršku malim tehnološkim start up tvrtkama, svakako nam je cilj kupcima omogućiti još veće zadovoljstvo kupnje. Uvođenjem ScanShopa potencijalno se otvara mogućnost za bolje iskorištenje vremena naših djelatnika kako bi oni, umjesto na blagajni, bili na usluzi kupcima prilikom odabira proizvoda“, rekao je direktor NTL-a Martin Evačić.

Aplikacija je u sklopu EU projekta došla do faze u kojoj je spremna za korištenje u trgovinama, iako još uvijek s početnim setom funkcionalnosti, a testiranje u stvarnim uvjetima nužan je preduvjet za daljnji razvoj aplikacije kako bi ostvarila puni potencijal.

„Sretni smo što je nas je NTL prepoznao kao mogućeg partnera i omogućio nam da testiramo aplikaciju u stvarnim uvjetima. U ovoj fazi će to činiti razvojni tim ScanShopa uz podršku djelatnika NTL-a, a nadamo se da će upravo saznanja iz testne faze omogućiti da ScanShop još više napreduje, te uz podršku investitora bude što prije dostupan široj javnosti i u što većem broju trgovina“, rekao je Luka Buljan ispred tehnološkog tima koji razvija aplikaciju.

Razvoj aplikacije podržao je Europski fond koji naglasak stavlja na financiranje radikalnih inovacija s potencijalom za uspjeh. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,6 milijuna kuna od kojih je Fond financirao 85 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close