Velik interes za Gredeljem, slijedi otvaranje ponuda

Autor: Suzana Varošanec , 05. veljača 2018. u 09:01
Čekaju i novi natječaj u Švedskoj/GREDELJ

Pristiglih šest ponuda analizirat će Odbor vjerovnika, a procjenu imovine radi KPMG Croatia.

Javni poziv stečajnog dužnika Tvornice željezničkih vozila Gredelj upućen investitorima ili strateškim partnerima za iskazivanje interesa i davanje ponude za ulaganje ili dokapitalizaciju i po sadašnjem rezultatu u pogledu reakcija s tržišta – pun je pogodak.

Zaprimljeno je nekoliko ponuda, neslužbeno se spominje šest ponuđača, no one još nisu otvorene te konkretne informacije o sadržaju ponuda treba očekivati na sljedećoj sjednici Odbora vjerovnika. Tijekom veljače, prema novom stečajnom upravitelju Tomislavu Đuričinu, bit će zakazana sjednica navedenog stečajnog tijela na kojoj će se ponude pregledati i analizirati, te će tada biti poznato i koje će odluke Odbor vjerovnika donijeti o daljnjim koracima u okviru tog stečajnog postupka. 

Može se zaključiti, a u varijanti koja se očekuje da su se javili respektabilni ponuditelji, da bi nastavak procedure obilježilo po svemu sudeći već ovog proljeća i formalno sazivanje skupštine vjerovnika, glavnog tijela u stečaju u čijoj su nadležnosti ključne odluke vezano i za izradu potencijalnog stečajnog plana. Utoliko, za prijelomnu fazu i pitanje što dalje u ovom postupku, u sklopu pripremnih aktivnosti signifikantnom se čini i odluka da se između nekoliko ponuda za izradu procjene imovine Gredelja prihvati ponuda društava KPMG Croatia jer je najpovoljnija.

Tako je odlučio Odbor vjerovnika, za taj posao rok je 15. veljače. Posrijedi je, naime, jedan od dokumenata koji je potreban kako bi Odbor vjerovnika mogao odlučiti o daljnjim koracima, što znači da će se pristigle ponude otvarati po završetku posla procjenitelja, tj. u drugoj polovici veljače.

U stečaju koji je otvoren još 2012. nastavljeno je poslovanje, pa trenutno dužnik zapošljava nešto više od 400 radnika čiji se ugovori o radu stalno produžuju jer su kapaciteti popunjeni. Temeljem ugovorenih poslova osigurano je više mjeseci kontinuirane proizvodnje. U prvom kvartalu bit će obavljeni i predremontni radovi u NE Krško, navodi upravitelj koji tad očekuje i raspisivanje natječaja za nabavku diesel vlakova u Švedskoj, te onog na nabavku putničkih vagona u Tunisu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

pa dajte više ažurirajte tečajnu listu i burzu live ili izbrišite stare podatke.

New Report

Close