Varaždin zaustavio naplatu duga Varteksa

Autor: Poslovni dnevnik , 23. kolovoz 2022. u 22:00
Gradonačelnik Neven Bosilj odluku je donio nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću/V. Ž. Rogulja/PIXSELL

Na sastanku je usuglašeno da će Varaždin povući rješenje o ovrsi tako da Varteks može izaći iz blokade, isplatiti plaće radnicima i nastaviti s poslovanjem.

Grad Varaždin povlači ovrhu protiv tekstilne kompanije Varteks kako bi tvrtka izašla iz blokade, isplatila radnicima plaće te nastavila s poslovanjem, priopćili su u utorak iz Grada.

Grad Varaždin je 11. kolovoza aktivirao zadužnicu od gotovo 1,3 milijuna kuna, a gradonačelnik Neven Bosilj odluku o povlačenju ovrhe donio je nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću održanom u utorak.

Na sastanku je usuglašeno da će Varaždin povući rješenje o ovrsi tako da Varteks može izaći iz blokade, isplatiti plaće radnicima i nastaviti s poslovanjem.

“Na temelju apela tvrtke i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, uzevši u obzir da je Varaždin dio dugovanja od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na Finu rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna”, rekao je Bosilj.

Naglasio je kako mu je drago da su na Međustranačkom vijeću svi pokazali veliko srce i razumijevanje za 850 radnika Varteksa.

Naplatom 1,2 milijuna kuna Varaždin je naplatio do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru, a s naplate je povučeno rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

Komentirajte prvi

New Report

Close