Valamar za iduće dvije godine najavio ulaganja teška najmanje 60 mil. eura

Autor: Marija Crnjak , 21. kolovoz 2013. u 09:07
PD

Na jesen je u planu i uređenje istarskog Hotela Zagreb i dizanje na četiri zvjezdice, investicija će iznositi oko 50 milijuna kuna.

Turistička grupacija Valamar najavila je u utorak novu investiciju na otoku Svetin Nikola u Poreču, izgradnju Isabella Island Resorta koji će imati četiri zvjezdice. Ulaganje koje će se krajem kolovoza predstaviti na jedinstven način, putem trodimenzionalnog crteža poznate američke umjetnice, dio je investicijskog paketa u Valamarov turistički portfelj ukupne vrijednosti od gotovo 60 milijuna eura koji bi se sigurno trebao realizirati u iduće dvije godine. U taj iznos ne ulazi par projekata koji su kako neslužbeno doznajemo još u fazi razmatranja, u što ulaze i moguće investicije u turističke tvrtke u većinskom državnom vlasništvu koje su pred procesom privatizacije.

Modernizacija

Izgradnja Isabella Island Resorta na otoku Sveti Nikola kraj Poreča vrijedi ukupno 25 milijuna eura, a obuhvatit će obnovu i modernizaciju postojećih objekata kao što su Fortuna Island Hotel, Isabella Castle, renoviranje apartmana i bungalova, te izgradnju dodatnih sadržaja poput bazena, dječjeg kluba i spa. Otvaranje Resorta planira se za svibanj 2015. godine, a bit će namijenjen za obitelji i parove. Uprava tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta odlučila je investiciju predstaviti na samoj lokaciji, i to kroz 3D street art vizualizaciju projekta koju će za sve goste, mještane i ostale zainteresirane građane krajem kolovoza upriličiti poznata američka 3D umjetnica Tracy Lee Stum, najavljuju u Valamaru. Također, inovativno predstavljanje investicije povod je za prvi 3D Street Art festival u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 30. kolovoza.

Veličina portfelja

“3D tehnika slikanja je vrlo inovativan i zanimljiv način predstavljanja naše nove investicije, što će gostima i posjetiteljima približiti atmosferu i ljepotu našeg budućeg obiteljskog resorta”, izjavila je Sandra Enders, članica Uprave tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta. Inače, tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta upravlja portfeljom od 23 hotela, sedam apartmanskih naselja i devet kampova, većinom smještenih u Istri i Dubrovniku. Kad je u pitanju istarski portfelj, doznajemo da je za ovu jesen u planu i uređenje Hotela Zagreb i dizanje na četiri zvjezdice. Investicija će iznositi oko 50 milijuna kuna, a obnovljeni hotel imat će 230 soba i u funkciji bi trebao biti idućeg ljeta.

U iduću turističku sezonu Valamar će ući i sa svojim prvim hotelom s pet zvjezdica, koliko bi nakon obnove i proširenja trebao imati Valamar Dubrovnik President Hotel na Babinu kuku. Visina ulaganja bit će oko 20 milijuna eura, a President će nakon obnove gostima nuditi luksuzne apartmane, vanjski bazen, nove sobe i javne prostore.

Na Babinu kuku predviđeno je i uređenje Hotela Argosy koji će također dobiti četiri zvjezdice. U međuvremenu tvrtka prati zbivanja na tržištu uz mogućnost neke nove akvizicije dijela državnog turističkog portfelja prvenstveno na jugu. Pričalo se tako da je Valamar zainteresiran za preuzimanje Hotela Maestra, pa čak i za ulazak u Kupare, za koje se očekuje objava natječaja za investitora u idućih nekoliko tjedana. 

Kako je nedavno u razgovoru za portal Poslovni turizam izjavio Peter Fuchs, izvršni direktor Valamara, tvrtka stalno analizira prilike za daljni rast poslovanja, što uključuje i hotelske nekretnine u državnom vlasništvu. “S druge strane, naš interes za investiranje u takve objekte ovisit će o uvjetima svakog pojedinog privatizacijskog natječaja, te procjeni profitabilnosti investicije. Visoka razina zaduženosti turističkih tvrtki u državnom vlasništvu česta je zapreka za realizaciju takvih projekata”, kazao je u srpnju Fuchs.

Komentirajte prvi

New Report

Close