Valamar uložio 5,5 milijuna eura u centralnu kuhinju u Labinu

Autor: Mladen Miletić , 21. studeni 2023. u 22:00
Kuhinja Vinež prostire se na 3400 četvornih metara površine i dnevno može pripremiti do 25.000 obroka/PD

Valamar je do sada investirao oko 5,5 milijuna eura u pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3400 četvornih metara površine.

U okviru projekta “Valamar brine za marende fine” poznata hotelijersko-turistička kompanija predstavila je svoju centralnu kuhinju i distributivni centar u Labinu, najveći proizvodni pogon za ugostiteljstvo u Hrvatskoj.

Valamar je do sada investirao oko 5,5 milijuna eura u pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3400 četvornih metara površine te osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima.

“Valamarova centralna kuhinja Vinež inovativni je i tehnološki napredan pogon koji osigurava opskrbu dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti.

Centralna kuhinja predstavlja i okosnicu Valfresco Direkta, online trgovine s dostavom, koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstva i brojnih proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske, kao i gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera”, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

U centralnoj kuhinji Vinež radi gotovo 200 djelatnika, a proizvodni pogon projektiran je za visoko-kvalitetnu obradu hrane s odvojenim odjelima poput pripremnice za povrće, mesnice i ribarnice, što hotelskim kuhinjama osigurava već pripremljenu sirovinu spremnu za obradu.

Transport hrane osiguran je u potrebnom temperaturnom režimu te je tako osigurana neprekinutost hladnog lanca. Centralna kuhinja Vinež mjesto je i u kojem se pripremaju i iz kojeg se svakodnevno distribuiraju kvalitetni i zdravi školski obroci za učenike OŠ Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna iz Labina.

Komentirajte prvi

New Report

Close