Valamar nastavlja sa stipendiranjem učenika, ove godine više od 200 prijava

Autor: Marta Duić , 12. prosinac 2021. u 22:00
Valamar stipendisti nakon prakse imaju mogućnost stalnog zaposlenja/Robert Marić

Pripremaju ih za prvo zaposlenje i pomažu u prvim korakcima na tržištu rada.

Valamar Riviera kao najveći pojedinačni stipenditor u Hrvatskoj i ove godine nudi prilike za stipendiranje, praksu i prvo zaposlenje.

Naime, Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist nudi program stipendiranja u vrijednosti od 2.000 kuna mjesečno tijekom školske godine u trajanju od deset mjeseci sve do završetka školovanja.

Stipendiranje učenika osiguravaju kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma i sporta. U Valamarovim hotelima, kampovima i ljetovališta učenici imaju priliku steći radno iskustvo, a po završetku školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje.

Inače, Valamar Riviera je jedna od vodećih hrvatskih turističkih kompanija koja upravlja hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima u poznatim turističkim destinacijama od Istre, otoka Krka, Raba i Hvara do Makarske i Dubrovnika te Obertauerna u Austriji.

Velik interes
˝Danas je Valamar Riviera najveći pojedinačni partner Ministarstvu turizma i sporta, na što smo iznimno ponosni. Njegovanjem takvog oblika partnerstva, doprinosimo poticanju mladih na upis deficitarnih zanimanja u hotelijerskoj djelatnosti.

Također, naši stipendisti imaju priliku steći prvo radno iskustvo, praktična znanja te upoznati najnovije trendove u turističko-ugostiteljskoj branši. Takvim pristupom kvalitetnije se povezuje Valamar kao poslodavac sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske te se podiže ukupna kvaliteta hrvatskog turizma, kao i razina kompetencija i vještina djelatnika u ugostiteljstvu i turizmu˝, objašnjavaju iz ove turističke kompanije.

243

stipendista sudjelovalo je u Valamarovom programu prošle godine

Obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu školsku godinu i uredno maturiraju. Stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija Valamar osigurava smještaj i prehranu na teret poslodavca.

U Kućama Valamar, na raspolaganju su im jednokrevetne i dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom i toaletom, besplatan internet i mjesta za opuštanje te kvalitetna prehrana. Po završetku školovanja, stipendistima je osigurano prvo zaposlenje kroz ugovor o radu, daljnja mogućnost stručnog usavršavanja, te jačanje vlastitih kompetencija i vještina.

˝U upravo završenom natječaju za novu generaciju stipendista, vrlo smo zadovoljni brojem od gotovo 200 prijavljenih učenika. Naši dosadašnji stipendisti vrlo visokom ocjenom od 91 posto ocjenjuju suradnju i program stipendiranja u Valamaru, a posebno ističu mogućnost razvoja znanja i vještina te razvoj karijere kroz napredovanje.

Vrlo važno je napomenuti i zadovoljstvo radnom atmosferom, ugodan i kvalitetan smještaj i obroke, te sadržaje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena˝, pohvalili su se iz Valamara.

Valamar ulaže u edukaciju svojih zaposlenika i mladih i tijekom i nakon turističke sezone/Robert Marić

Poticajna atmosfera
S praksom stipendiranja učenika ugostiteljsko-turističkih zanimanja, započelo se 2008. godine s ciljem poticanja mladih na školovanje za turističko-ugostiteljska zanimanja. U početku s manjim brojem stipendiranih, da bi se tijekom godina povećavao interes pa s ponosom mogu istaknuti da je samo lani 243 učenika iz raznih dijelova Hrvatske koristilo benefite procesa stipendiranja.

˝U Valamaru radim već radi tri sezone (od 2019), krenula sam kao pomoćni slastičar, u 2020. sam bila slastičar, a ove godine kuhar. Zadovoljna sam što sam dobila mogućnost stipendiranja u Valamaru kao i osiguran rad nakon završetka školovanja. Stekla sam praktična znanja i nove vještine iz područja slastičarstva i kuharstva.

Jako sam zadovoljna da sam uspjela napredovati s početnih, pomoćnih radnih mjesta do više, samostalnije pozicije˝, istaknula je Marina Brlošić, stipendistica na radnom mjestu kuhar.

Antonija Bandalo, stipendistica također na radnom mjestu kuhar ove je godine odradila prvu sezonu u Valamaru.

˝U svibnju sam počela kao pomoćni kuhar, a već u srpnja sam dobila poziciju kuhara. Vrlo brzo su prepoznali da se trudim, da mi ide rad u kuhinji, te sam shodno tome dobila i promaknuće. Važna mi je dobra radna atmosfera, te želim istaknut da su kolege i voditelji odlični jer im se mogu uvijek obratiti za pomoć. Veselim se radu i sljedeće sezone”, kaže Bandalo.

I iza Blaženke Pavić, stipendistice na radnom mjestu pomoćni konobar također je prva sezona. “Kolege su odlični, šefovi isto, atmosfera je uvijek ugodna. Imam pozitivna iskustva i u radu s gostima, trudim se sve napraviti maksimalno dobro. Zasigurno se vraćam i sljedeće sezone˝, poručuje za kraj Pavić.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close