Valamar i Arena ulaganjima u Austriji jačaju ‘zimski portfelj’

Autor: Jadranka Dozan , 24. studeni 2021. u 22:00
NO Valamara odobrio dokap austrijske tvrtke kćeri/PD

Marietta će postati drugi hotel u Austriji pod upravljanjem Valamara.

Pulska Arena Hospitality grupa i porečka Valamar Riviera ovih su dana izvijestile o novim koracima u smjeru nastavka internacionalizacije i diverzifikacije poslovanja.

Iz Valamara su u utorak priopćili da je NO odobrio dokapitalizaciju austrijske tvrtke kćeri (za 11 milijuna eura) koja bi zajedno s povezanom tvrtkom iz Beča trebala preuzeti hotel Marietta u Obertauernu, i to akvizicijom švicarske tvrtke u čijem je vlasništvu.

Marietta će postati drugi hotel u Austriji pod upravljanjem Valamara. Iz Arene su, pak, jučer potvrdili da su osigurali financiranje kupnje hotela Franz Ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu, ugovorenu potkraj rujna.

Time obje kompanije, prepoznatljive u prvom redu po ljetnom odmarališnom turizmu, nadopunjuju svoj portfelj poznatim zimskim odmarališnim destinacijama u Austriji.

U svrhu kupnje 112 milijuna eura vrijednog hotela u Nassfieldu Grupa je putem svog ovisnog društva u Austriji zaključila 12-godišnji kredit od 10,5 milijuna eura uz fiksnu kamatu.

Uz hotel s četiri zvjezdice, sa 144 obiteljske sobe i nizom pratećih sadržaja, transakcija uključuje i stjecanje dijela susjedne zgrade s terasom predviđenom za izgradnju bazena te zaseban smještaj za zaposlenike u Vellachu.

U kompaniji ističu da je od operacija isključivo u Hrvatskoj Grupa u nekoliko godina diverzificirala poslovanje na Njemačku, Mađarsku i Srbiju, a s austrijskom investicijom dodatno će učvrstiti poziciju u CEE regiji.

I u Areni i u Valamaru računaju pritom na sinergijske učinke. Tako npr. u Valamaru kažu kako će tijekom zime u dva austrijska hotela zaposliti više od 130 ovdašnjih djelatnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close