Vodeće hrvatske turističke kompanije doskočile austrijskim zabranama, evo što nude svojim gostima

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2020. u 12:56
FOTO: Press

Naša velika turistička kompanija ima veliki broj turista iz Austrije. Budući da je ta država uvela restrikcije za one koji se vraćaju iz Hrvatske, Valamar je ponudio rješenje.

Kako bi povećali razinu sigurnosti i omogućili što bezbrižniji odmor svojim gostima vodeće turističke kompanije organizirale su mogućnost testiranja svojih gostiju u turističkim destinacijama diljem jadranske obale. Testiranje je namijenjeno gostima koji dolaze iz zemalja koje su uvele obvezu ili mogućnost testiranja prilikom povratka u matičnu zemlju. Većina ih omogućava i besplatno testiranje, odnosno sufinancira testiranje, posebno za goste iz Austrije koji zbog novih okolnosti prilikom povratka u Austriju iz Hrvatske trebaju predočiti negativan PCR test na Covid-19.

Maistra: kompanija omogućuje besplatno PCR testiranje za boravke u objektima do 15. rujna, i to po sljedećim kriterijima:

  • za rezervacije od 1000€ omogućuje se testiranje do dvije osobe
  • za rezervacije od 1500€ do tri osobe
  • rezervacije od 2000€ testiranje do 4 osobe
U Valamar hotelima i kampovima ovo ljeto je do sada boravilo 28 tisuća gostiju iz Austrije, uglavnom na sjevernom Jadranu u Istri i na Kvarneru. Te destinacije od početka epidemije do danas bilježe posebno nizak broj oboljelih.
Trenutno, broj aktivno oboljelih u tim regijama iznosi 6,45 na 100 tisuća ljudi. Štoviše, među Valamar gostima nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze od početka epidemije, što govori da kvalitetno provodimo mjere prevencije i da su turisti u Hrvatskoj izrazito sigurni.
S obzirom na to da je Austrija ipak ovaj tjedan uvela obavezno testiranje pri povratku iz Hrvatske, za individualne goste iz Austrije Valamar je osigurao besplatan test na Covid-19 ili popust od 100 eura po osobi za testiranje u Austriji, kako bi bezbrižno mogli provesti svoje praznike u Valamaru i vratiti se kući, poštujući odluku austrijskih vlasti.
Arena Hospitality Group: kompanija preuzima trošak PCR testiranja za goste koji dolaze iz Austrije, i to u potpunosti ili djelomično, ovisno o ukupnom trajanju boravka.
– Falkensteiner Hotels&Residences: kompanija nudi besplatno testiranje gostima koji ostvare minimalni boravak od 3 noći, a daje popust od EUR 50 za sve goste iz Italije i Austrije koji odlaze iz hotela nakon minimalnog boravka od 3 noći i žele obaviti testiranje u svojoj zemlji
– Jadranka: kompanija sufinancira trošak testiranja u svojim kampovima sa iznosom ovisnim o ukupnom računu boravka
– Amines Hotels & Campsites: kompanija sufinancira trošak testiranja u svojim hotelima za goste iz Austrije, sa iznosom ovisnim o ukupnom računu boravka
– Službeni popis svih ustanova u Hrvatskoj u kojima je moguće obaviti testiranje na COVID-19 na zahtjev, zajedno sa cjenikom usluga možete pronaći ovdje. Cijene su podložne promjenama i redovito se ažuriraju. Gosti gore navedenih kompanija mogu informacije dobiti na recepcijama objekata u kojima borave.

Komentirajte prvi

New Report

Close