Vagoni za prijevoz žitarica novi posao Đure Đakovića

Autor: Poslovni dnevnik , 27. studeni 2023. u 18:00
Vagoni za švicarskog naručitelja u vrijednosti od 23,8 mil. eura trebal bi biti isporučeni tijekom 2024. godine/I. Galović/PIXSELL

Vagon je opremljen ručno pokretanim kliznim krovom koji štiti žitarice koje se prevoze od vremenskih uvjeta.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu Đuro Đaković Grupe ugovorila je sa švicarskim naručiteljem proizvodnju i isporuku Tagnpps teretnih vagona u vrijednosti od 23,8 milijuna eura. Isporuka vagona planirana je tijekom 2024. godine.

Vagoni Tagnpps 95 m3 su 4-osovinska natkrivena kola namijenjena za prijevoz žitarica. Vagon je opremljen ručno pokretanim kliznim krovom koji štiti žitarice koje se prevoze od vremenskih uvjeta. Istovar se vrši kroz dva ručno upravljana istovarna otvora. Istovarni otvori se mogu otvoriti u nekoliko koraka čime se može dozirati istovar žitarica u podzemna skladišta.

“Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i strateško usmjerenje prema razvoju i proizvodnji vagona posebne namjene i performansi, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije s kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje razvojne i proizvodne procese.”, stoji u objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Još ranije ove godine slavonskobrodski proizvođač koji nakon provedenog restrukturiranja značajno snaži poslovanje sklopio je samo u tom segmentu više ugovora s GATX Rail Europe o proizvodnji teretnih vagona Shimmns TTU ukupne vrijednosti gotovo 44 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close