Utakmica za Badel 1862 se zahuktava: Slovaci znatno pojačali ponudu, a evo i što točno nudi Meteor

Autor: Tina Lakić , 22. srpanj 2016. u 14:58
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

St. Nicolaus ovim putem također potvrđuje da je, sukladno traženju Badela 1862, podnio izmijenjenu ponudu za Badel 1862, 20. srpnja 2016. godine te je ona u financijskom smislu znatno bolja nego u prvom krugu, kako za Badel tako i za državu, stoji u izjavi.

Na upit Zagrebačke burze, a povodom danas objavljenog teksta u Jutarnjem listu pod naslovom „Badelu 1862 prijeti stečaj dok čeka odluku Vlade o prodaji“ iz Badela su investicijskoj javnosti potvrdili točnost navoda iz navedene objave o tome da je Nova ljubljanska banka d.d. pokrenula ovršne postupke protiv njihovih povezanih društava u Skopju i Beogradu, kao jamaca, radi prisilne naplate svoje tražbine iz predstečajne nagodbe nad društvom Badel 1862 d.d.

Također, navode u odgovoru Zagrebačkoj burzi, Badel 1862 d.d. raspolaže informacijom da je Nova ljubljanska banka d.d., u međuvremenu, tražbinu po navedenom kreditu prenijela na novog vjerovnika. 

Tijekom dana, a vezano uz aktualna događanja u tvrtki Badel 1862 i proces pronalaska strateškog investitora adrese medija, stigla je i izjava Dušana Haruštiaka, predsjednika Uprave St. Nicolausa: 

"St. Nicolaus se slaže s izjavom predstavnika Sindikata da je situacija u Badelu uistinu ozbiljna. Cijenimo njihov odgovoran pristup pronalasku rješenja. Imamo zajedničke prioritete u vidu zadržavanja radnih mjesta u Badelu kao i vezano uz osiguranje svjetlije budućnosti za kompaniju. Međutim, moramo istaći da odluke koje se donose pod pritiskom nikada nisu ispravne.

Ovo je složena transakcija i ona mora rezultirati pravim rješenjem za Badel 1862. Upravo zato potrebno je uložiti dovoljno vremena kako bi se ispravno procijenila ponuda svakog ponuđača te ocijenili i pojasnili uvjeti svake te tako donijelo pravo rješenje. Na ovaj način želja nam je pozvati sindikate na strpljenje i vjeru u potrebne procedure, kako proces ne bi bio ugrožen u budućnosti.

St. Nicolaus ovim putem također potvrđuje da je, sukladno traženju Badela 1862, podnio izmijenjenu ponudu za Badel 1862, 20. srpnja 2016. godine te je ona u financijskom smislu znatno bolja nego u prvom krugu, kako za Badel tako i za državu", stoji u izjavi.

>>Dok Meteor grupa ‘zavodi’ sindikate, Stanić uvjerava da ima najbolju ponudu

>>Kupac Badela 1862 bit će gazda domaćih žestica

>> Meteor grupa, Stanić grupa, Zadro i Slovaci žele kupiti Badel 1862

Podsjetimo, četiri su ponuđača u utrci za strateško investiranje u Badel 1862. Početkom lipnja objavljeno je da je Meteor grupa predstavnicima sindikata koji djeluju u Badelu prezentirala svoju ponudu. Stanić grupa iza koje stoji Svjetlan Stanić, Marinko Zadro s Oštrc grupom te slovačka tvrtka St. Nicolaus nisu sindikatima predstavljali svoje ponude.

Da im se Meteorov prijedlog iza kojeg stoje Ante Raspudić i bivši prvi čovjek Konzuma Darko Knez čini prihvatljiv potvrdio je u lipnju sindikalist Šime Orešković iz PPDIV-a koji je naveo i da su sindikati poslali pismo Upravi u kojem izražavaju potporu tom ponuđaču.

Za Poslovni su u petak iz Meteor grupe o svojoj ponudi rekli sljedeće:

"Ponuda Meteor grupe za dokapitalizaciju društva ukupne vrijednosti veće od 26 milijuna eura omogućava brzo razduživanje, okončanje predstečajne nagodbe i skidanje založnih prava s ključne imovine te osigurava svježi kapital u gotovini za investicije u proizvodnju, marketing i prodaju. Naša ponuda uključuje i podršku ključnih kupaca i distributera kako za domaće tako i izvozna tržišta.“
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Je li se to Badel s Dalmacijavinom natječe kome će trebati dulje da pronađe kupca? Ako tvrtka ne može naći kupca onda postoje dva razloga. Ili je neatraktivna za kupnju ili su joj uvjeti za kupnju totalno nerealni. A loša je usporedba, jer Badel ipak ima nešto za ponuditi, vjerojatno ne u tom obliku gdje sami sebe vide, ali ipak imaju što za ponuditi.

New Report

Close