Đuro Đaković: Uz HEP krećemo u osvajanje novih tržišta

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 15:28
Zlatko Koračević; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Đuro Đaković grupa i HEP potpisali su danas ugovor o poslovno tehničkoj suradnji na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije.

Đuro Đaković grupa i HEP potpisali su danas ugovor o poslovno tehničkoj suradnji na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije.

Đuro Đaković je razvijanjem vlastitog, po karakteristikama jedinstvenog kogeneracijskog sustava, ozbiljno zakoračio u industriju obnovljivih izvora energije, a njihov se sustav, nakon procesa testiranja i inicijalnih kontakata s investitorima, pokazao kao vrlo kvalitetno rješenje u visoko specijaliziranoj tržišnoj niši pa je interes HEP-a za njegovim tržišnim plasmanom logičan.

Strateška suradnja dvije kompanije očitovat će se u zajedničkoj promidžbi i unaprjeđenju izgradnje te korištenja kogeneracijskog sustava Đure Đakovića.

„HEP značajno ulaže u korištenje obnovljivih izvora energije i projekte povećanja energetske efikasnosti, a jedinstveni proizvod Đure Đakovića vidimo kao korisno rješenje za mnoga poduzeća i velike zgrade“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora o strateškoj suradnji predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević.

„Nakon uspješno završenog razvoja kogeneracije, u fazi komercijalizacije interes za našim sustavom iskazali su investitori s raznih tržišta, a najdalje se otišlo u pregovorima s investitorima s talijanskog tržišta gdje postoji razvijena svijest o prednostima kogeneracijskih rješenja i velika potreba za ovom tehnologijom. Strateška pomoć HEP-a bit će nam od iznimne važnosti u plasiranju proizvoda na domaćem tržištu, ali i prilikom izvoza proizvoda na kojeg smo ponosni i smatramo da predstavlja budućnost opskrbe energijom i budući smjer razvoja dijela poslovanja Đure Đakovića“, komentirao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đure Đakovića.

Kogeneracija je sustav istovremene proizvodnje električne i toplinske energije s ciljem smanjenja gubitka topline, koja se kod odvojene proizvodnje nepovratno gubi. Ukupna učinkovitost kogeneracije iznosi i preko 80 posto (od toga električne energije preko 20 posto).

Komentari (1)
Pogledajte sve

Meske Boys United

New Report

Close