Đuro Đaković sklopio ugovor vrijedan 46 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2013. u 12:24
Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Isporuke vagona počinju već u prosincu ove godine i nastavljaju se u 2014. godini.

Kao nastavak uspješne suradnje u kojoj je tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila tijekom 2012. godine francuskom naručitelju Atir Rail S.A. isporučila specijalizirane vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns, sklopljen je novi ugovor za izradu i isporuku teretnih vagona serije Falns zapremnine 58 metar kubičnih namijenjenih za prijevoz krečnjaka (limestone), priopćeno je iz Đure Đakovića.

Vrijednost ugovora je 46 milijuna kuna, a isporuke vagona počinju već u prosincu ove godine i nastavljaju se u 2014. godini. Ovim ugovorom će tvrtka Atir Rail svoju flotu od 2.700 teretnih vagona upotpuniti sa specijaliziranim vagonima za prijevoz krečnjaka namijenjenim krajnjim korisnicima iz cementne industrije, a Đuro Đaković će, nastavno na razvoj i proizvodnju vagona Falns zapremnine 84 metara kubičnih za prijevoz ugljena, koje je do sada najviše ugovarao i izrađivao, dizajnirati, certificirati te proizvesti potpuno novi model vagona manje zapremnine usklađen i optimiziran prema zahtjevima kupaca.

"Nastavkom suradnje s francuskim Atir Railom ojačali smo poziciju na francuskom tržištu, ali, što je nama iznimno bitno, ponovno smo pokazali da kvalitetom proizvoda, profesionalnim pristupom i brzinom izrade zadržavamo kupce i motiviramo ih na nastavak suradnje. Na to sam iznimno ponosan. No, ovaj ugovor predstavlja i nastavak strategije razvoja i proizvodnje specijalnih vagona za specijalne namjene i pokazuje predanost, fleksibilnost, ali i spremnost Đure Đakovića za širenje na zahtjevnom europskom tržištu", izjavio je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close