Đuro Đaković: Pozitivni devetomjesečni rezultati

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2012. u 10:17
Ilustracija (PXL)

Đuro Đaković Holding ostvario je u prvih devet mjeseci 2012. godine pozitivan financijski rezultta, izvijestili su iz kompanije.

Đuro Đaković Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila konsolidiranu dobit nakon oporezivanja od 2,9 milijuna kuna, prema izvještaju o poslovanju Grupe u prvih devet mjeseci objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U istom prošlogodišnjem razdoblju dobit Đuro Đaković Grupe nakon oporezivanja iznosila je 893 tisuće kuna.

Grupa svjedoči bitnom povećanju prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a glavnina prihoda dolazi iz osnovnih djelatnosti – prizvodnje borbenih oklopnih vozila, teretnih vagona i izgradnje industrijskih objekata, ističe Uprava slavonskobrodske kompanije u objašnjenjima izvješća.

Ukupni prihodi društava Grupe u prvih devet mjeseci iznosili su 805,7 milijuna kuna i veći su za 240 milijuna kuna, ili za 42,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Pritom su poslovni prihodi iznosili 804,2 milijuna kuna i na godišnjoj su razini porasli za 44,7 posto, ili za 248,7 milijuna kuna.

Ukupni konsolidirani rashodi iznosili su 801,1 milijun kuna i veći su u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine za 238,6 milijuna kuna, ili za 42,4 posto.

U grupi Đuro Đaković je, uz maticu Đuro Đaković Holding, još sedam društava u kojima holding ima većinsko vlasništvo.

Matica, Đuro Đaković Holding je u prvih devet mjeseci ostvario dobit od tri milijuna kuna. Ukupni su prihodi Đuro Đaković Holdinga u razdoblju siječanj-rujan ove godine iznosili 172,3 milijuna kuna, a ukupni rashodi 168 milijuna kuna.

Uprava u međuizvještaju o poslovanju i stanju holdinga i grupe ističe kako Đuro Đaković Grupa, prema planu poslovanja za 2012. godinu, planira realizirati 1,17 milijardi kuna prihoda. Najveći dio proizvodnje je ugovoren, navodi Uprava koja očekuje realizaciju planom postavljenih ciljeva za ovu godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close