Đuro Đaković predlaže povećanje kapitala za 194 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. lipanj 2014. u 11:40
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Uprava Đuro Đaković holdinga objavila je danas protuprijedlog odluke za Glavnu skupštinu koja će biti održana 3. srpnja.

Uprava Đuro Đaković holdinga objavila je danas protuprijedlog odluke za Glavnu skupštinu koja će biti održana 3. srpnja, predloživši povećanje temeljenog kapitala za 194 milijuna kuna javnom ponudom dionica u dva kruga, uz pravo prvenstva postojećih dioničara, po cijeni u rasponu od 20 do 60 kuna po dionici.

Kako je objavljeno iz te slavonskobrodske tvrtke, čiji temeljni kapital sada doseže 64,74 milijuna kuna, izdavanjem novih dionica holding bi se dokapitalizirao za najviše 194,22 milijuna kuna, odnosno nakon povećanja temeljni bi kapital iznosio najviše 258,9 milijuna kuna. On bi se povećao izdavanjem 9.711.204 novih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 20 kuna, javnom ponudom uz pravo prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, i to u dva kruga.

U prvom krugu bi pravo upisa novih dionica Đuro Đaković holdinga imali postojeći dioničari, a kojima bi se u 14 dana trajanja na upis ponudila ukupna količina novoizdanih dionica, razmjerno udjelu postojećih dionica u postojećem temeljnom kapitalu.

U drugom, 5-dnevnom krugu, nove dionice koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu, mogli bi također upisati postojeći dioničari, ali i kvalificirani investitori, odnosno investicijski i mirovinski fondovi, fondovi gospodarske suradnje, osiguravajuća društva i banke.

Prema prijedlogu odluke, cijena novih dionica odredit će se u iznosu od najmanje 20 kuna do najviše 60 kuna, a konačnu će cijenu Uprava Đuro Đaković holdinga odrediti nakon prikupljanja ponuda i upisa novih dionica, a ovisno o potražnji ulagatelja, uzevši u obzir stanje na financijskom tržištu u tom trenutku.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se u dva kruga upiše i uplati najmanje 4.000.000 dionica.

Prijedlog odluke potpisao je novi predsjednik Uprave Tomislav Mazal, koji je krajem prošloga tjedna na čelu holdinga zamijenio Vladimira Kovačevića.

Komentirajte prvi

New Report

Close