Upravljački tim riječkog farmaceuta osnažen za novu poslovnu etapu

Autor: Suzana Varošanec , 25. siječanj 2021. u 22:00
Mislav Vučić, glavni izvršni direktor Jadran galenskog laboratorija (JGL)/PD

S unapređenjem kompetitivnih performansi najavljuju novu poslovnu ‘dionicu’ u kojoj će poslovanje s mandatom na pet godina nastaviti voditi glavni izvršni direktor Mislav Vučić.

Jadran galenski laboratorij (JGL), domaća farmaceutska kompanija s globalnim dosegom, nakon učvršćivanja tržišnih pozicija iza sebe ostavlja uspješnu fazu u kojoj su se bavili financijskim restrukturiranjem te refinanciranjem obveznica, zaključno s rastom prihoda za 200 milijuna kuna i održavanjem likvidnosti neovisno o koroni krizi.

S unapređenjem kompetitivnih performansi najavljuju novu poslovnu ‘dionicu’ u kojoj će poslovanje s mandatom na pet godina, temeljem odluke Upravnog odbora (UO), nastaviti voditi glavni izvršni direktor Mislav Vučić.

Krajem prošle godine on je avanzirao kao novoizabrani član UO-a, temeljem odluke izvanredne skupštine od 22. prosinca 2020., isto s trajanjem mandata do 30. prosinca 2025.

No, upravljačkom timu JGL-a, kako su izvijestili iz riječke kompanije, pridružilo se još četvero iskusnih stručnjaka – Anton Barbir kao direktor korporativnih financija, Darko Pejnović koji će biti direktor tržišta Hrvatske i jugoistočne Europe, Zdravka Knežević kao direktorica znanstveno-stručnih operacija te Marijo Volarević, direktor za digitalnu izvrsnost, koji je u svojoj karijeri vezano za napredne IT sustave, digitalizaciju poslovanja te kvalitetu i upravljanje lancem opskrbe bio zadužen i u Plivi, Hrvatskom telekomu te Croatia osiguranju.

Novu ulogu u dinamičnom JGL timu Barbir preuzima kao dosadašnji direktor centralnih financija za Hrvatsku u Atlantic Grupi.

Pejnović dolazi s pozicije direktora OTC-a (bezreceptnih proizvoda) u Plivi, a ujedno je i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bezreceptnih proizvoda (CASI), dok je Knežević bila direktorica istraživanja i razvoja tvrtke Abdi Ibrahim u Turskoj, direktorica istraživanja i razvoja generika i OTC proizvoda u Plivi/Tevi i članica Uprave Plive.

Komentirajte prvi

New Report

Close