Uprava Peveca ispunila obećanja, plaće zaposlenih za siječanj veće za gotovo 11 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 07. veljača 2019. u 10:31
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Iz trgovačkog lanca Pevec u četvrtak su izvijestili da je plaća koja je isplaćena djelatnicima za siječanj veća za gotovo 11 posto od one u prosincu lani, a ako se ispune planovi poslovodstva, minimalna neto plaća iznosti će 5.000 kuna od siječnja iduće godine.

Uprava Peveca ispunila je obećanja iz protekle godine te, uz povećanje božićnice na 1.500 kuna, darove za djecu i povećanje naknade za novorođenčad, koja je s 3.300 podignuta na 4.000 kuna, i ovu godinu započinje optimističnim najavama, ističu iz te tvrtke.

Napominju kako će, ostvare li se planovi rasta, minimalna neto plaća Pevecovih trgovaca, od siječnja sljedeće godine, iznositi 5.000 kuna.

"Osim brojnih benefita poput božićnice, uskrsnice, regresa, naknade za novorođenčad, valja naglasiti kako su plaće Pevecovih djelatnika iznad hrvatskog prosjeka za našu industriju. Gledamo dugoročno i svjesni smo da ciljeve možemo ostvariti jedino sa zadovoljnim djelatnicima“, izjavio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Prošle je godine trgovački lanac Pevec isplatio svojim dioničarima dividendu po prvi put od 2009. godine kada je otišao u stečaj, i to u visini od 80 milijuna kuna ili 61 kunu po dionici.

Komentirajte prvi

New Report

Close