Upoznajte Anitu i Petra iz našeg IT tima

Autor: Promo , 26. rujan 2022. u 22:00
Mladi IT talenti imaju priliku karijeru razvijati u PLIVI/BONNINSTUDIO

PLIVA je ponosna članica Teva grupe, koja broji preko 40.000 zaposlenika globalno, te je unutar Grupe prepoznata kao kompanija od strateškog poslovnog značaja sa skoro 3000 zaposlenika.

PLIVA je tako postala Globalni Tevin IT centar koji razvija i održava kompleksne IT sustave za cijelu Grupu. Tijekom godina, uvidjelo se da zaposlenici PLIVE znanjem i kompetencijama mogu Zagreb pretvoriti centar razvoja IT talenata za cijelu Teva Grupu.

Tako je od početka ove godine i službeno Zagreb postao ITTA centar – točnije osnovana je IT Teva Akademija (ITTA) i to unutar GAUS tima (“Global Application User Support”). To podrazumijeva kontinuiranu potragu za velikim brojem mladih talenata koji su tek završili fakultet ili su studenti završnih godina, s ciljem stjecanja znanja i izgrađivanja karijere, na globalnim pozicijama iz Zagreba.

Na taj način, mladim ljudima pružaju se karijerne prilike dajući im mogućnost da izgrade profesionalni put u skladu sa vlastitim vizijama, željama i kompetencijama.

A kako je izgledao karijerni put nekih od PLIVINIH mladih talenata, koji su upravo svoj profesionalni put započeli u ITTA-i te trenutno rade u drugim IT odjelima na globalnim pozicijama i projektima možete pročitati u nastavku.

Anita Završki, trenutno je na poziciji Menadžera unutar IT Applications Delivery tima, započela je svoju karijeru u PLIVI još 2014. godine odmah po završetku Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Kao i većina mladih IT-evaca koji dolaze u PLIVU, Anita je bila dio GAUS tima koji je odgovoran za podršku poslovnim aplikacijama koje pomažu zaposlenicima Teva Grupe diljem svijeta u svakodnevnom radu.

Kako je stjecala znanje i iskustvo tako dvije godine kasnije postala voditelj jednog od timova unutar GAUS-a, a 2019. godine prelazi u drugi globalni tim unutar IT-a te je promovirana na trenutnu poziciju. O svom svakodnevnom iskustvu Anita ističe: “Tim s kojim radim je šarolik, što čini dane boljima i zabavnijima. Ima nas iz cijelog svijeta pa su prilike suradnje, poznanstava i učenja o kulturološkim razlikama neograničene.

Teva također podržava učenje i interni napredak organiziranim edukacijama gdje učimo iz iskustva nekih od najboljih svjetskih stručnjaka unutar ili van Teve. Ujedno imamo pristup vrhunskim platformama za online učenje, a i menadžment nas potiče da stremimo ka višem. Sve u svemu, nijedan dan nije isti, svaki dolazi sa svojim zadacima i prilikama – na nama je samo kako ćemo ih prihvatiti i iskoristiti.”

Kad smo pitali Hadas Shlezinger, Anitinu rukovoditeljicu iz Izraela, kako to da je Hrvatska tako važna na Tevinoj mapi talenata, odgovara da je razlog upravo u visoko educiranom kadru sa velikim potencijalom te je zato dio svog tima zaposlila baš u Hrvatskoj. Nadalje, Hadas dodaje da vidi Globalni Tevin IT centar u Zagrebu kao priliku za lokalne IT stručnjake, mlade i one iskusne, kao ogledni primjer Tevine smjernice razvoja zaposlenika “Rast i razvoj unutar Teva Grupe”.

Petar Bernat imao je drukčiji početak u PLIVI, a svoje IT profesionalno putovanje započeo je 2017. godine u GAUS timu. Petar je svoju karijeru u PLIVI započeo 2015. godine u odjelu pakiranja gdje je radio na raznim strojevima na pakirnom procesu. Iako nije imao radnog iskustva u IT-u, 2017. godine pružena mu je prilika zaposlen kao dio GAUS tima.

Petar smatra da je ovo IT okruženje idealno za osobe koje su tek završile ili su pri kraju školovanja te dodaje: “Kroz rješavanje svakodnevnih zadataka i izazova može se iskoristiti znanje skupljeno do tada kako bi se pronašlo rješenje i u konačnici riješio problem. Kako bi svaki problem bio riješen, na raspolaganju su uvijek iskusniji kolege koji će rado pomoći sa smjernicama ili savjetom.”

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close