Uoči javne ponude za kupnju preostalih dionica, imenovan novi predsjednik Uprave LRH

Autor: Suzana Varošanec , 27. rujan 2019. u 12:23
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

U očekivanju objave javne ponude za kupnju preostalih 46% vlasništva Liburnia Riviera Hotela (LRH), što bi značilo i finalizaciju postupka koja bi započela kroz predaju ponude u roku do 2. listopada, zaredale su promjene u korporativnim tijelima opatijskog hotelijera. LRH je danas dobila novu, također dvočlanu Upravu.

Novi predsjednik Uprave je Heimo Waldemar Hirn kojem se u Upravi kao njezin novi član pridružuje Johannes Böck.

Dosadašnji, pak, predsjednik Uprave LRH-a  Giorgio Cadum i član Uprave Dino Hrelja podnijeli su ostavke, što se pojašnjava u kompanijskom priopćenju objavljenom preko Zagrebačke burze.

"Sukladno Pravilima Burze društvo Liburnia Riviera Hoteli d.d., Opatija izdaje priopćenje, kojim se obavještava investicijska javnost da su predsjednik Uprave Giorgio Cadum i član Uprave Dino Hrelja dana 25. rujna 2019. podnijeli Nadzornom odboru ostavke na funkcije predsjednika i člana Uprave društva Liburnia Riviera Hoteli,  s učinkom od trenutka početka mandata novih članova Uprave društva.
Nadzorni odbor društva temeljem svojih zakonskih ovlasti i prethodno navedenih ostavki, dana 26. rujna 2019. u popodnevnim satima, donio je odluku kojom je imenovao Heimo Waldemar Hirna  za predsjednika Uprave te Johannes  Böcka  za člana Uprave na mandat od 4 godine, koji počinje teći dana 27. rujna 2019. od 13,00 sati", stoji  u LRH-ovom priopćenju.

Transfer vlasništva je u tijeku, komentirao je Dražen Nikolić, inače predsjednik Udruge malih dioničara LRH-a koja ukupno drži nešto manje od 10% udjela.

"S nestrpljenjem očekujemo planove novog vlasnika o tome kako misli dalje voditi i razvijati LRH- a, budući da o tome ovisi i naša odluka hoćemo li ostati i dalje partneri te dioničari u tvrtki ili ćemo iskoristiti priliku da u preuzimanju prodamo svoje dionice. No, za nas je isto bitno i što će učiniti lokalna uprava sa svojim paketom od 25% + jedna dionica ", poručuje 'diplomatski' Nikolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close