Unatoč pandemiji lani uprihodili 185 milijuna kuna, kreću s milijunskim kapitalnim ulaganjima

Autor: Lucija Špiljak , 26. veljača 2021. u 12:55

U tom je razdoblju EBITDA tvrtke iznosila 70,7 milijuna kuna

Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI), najveća hrvatska nautička tvrtka i nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj, ostavila je 179,7 milijuna kuna poslovnih prihoda u 2020. godini, prema objavljenom nerevidiranom izvješću o rezultatima poslovanja. Iz tvrtke su izvijestili kako je u tom razdoblju EBITDA tvrtke (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) iznosila 70,7 milijuna kuna, a unatoč okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, ACI je ostvario pozitivan neto financijski rezultat u iznosu od 194.000 kuna.

“Možemo reći da smo više nego zadovoljni ostvarenim poslovnom rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima su se našli gospodarstvo i turizam u protekloj godini. Smatram kako su ostvareni rezultati u prvom redu posljedica očuvanja partnerskih odnosa s ključnim poslovnim partnerima, zatim smanjenja rashodovne strane, a sve to uz zadržavanje svih materijalnih prava zaposlenika ACI-ja. Vjerujemo kako su naši zaposlenici te poslovni partneri ključna snaga tvrtke, koju ćemo nastojati zaštititi i u narednom razdoblju”, rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave društva ACI d.d.

Očuvali radna mjesta i pomagali partnerima

U prethodnom razdoblju ACI je uspješno završio ranije preuzete obveze i pokrenute investicije, u što je uloženo ukupno 47,5 milijuna kuna. Poručuju i da su trenutno fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i promišljanja o poslovnim prilikama u okruženju. “Smatramo nužnim osigurati preduvjete za dugoročnu budućnost Društva, koja je sada limitirana koncesijskim ugovorima od kojih većina ističe 2030. godine”, istaknuo je Pavić.

U protekloj godini očuvali su radna mjesta i nisu smanjivali plaće zaposlenicima, a pomogli su i 200-tinjak poslovnih partnera omogućivši kontinuitet poslovanja. Lani su nastavili s praksom društveno odgovornog poslovanja podržavajući rad udruga i drugih organizacija civilnog društva, koje su vezane za zaštitu okoliša, djecu i mlade, humanitarnu djelatnost, znanost i sport, donacijama u iznosu od 2,3 milijuna kuna. Na kraju nautičke sezone ACI marinama Cres, Dubrovnik, Žut, Opatija i Šimuni pristigle su nagrade i priznanja Nautičke patrole.

ACI generira čak 1,5 milijardu eura prihoda ukupnog turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i više od 5800 vezova. Tijekom 2021. planiraju kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close